FILES – ONTEX Foto: Belga

Ontex voltooit de verkoop van zijn Algerijnse activiteiten

Ontex kondigt aan dat het de verkoop heeft voltooid van zijn Algerijnse activiteiten aan Hygianis SPA, die al meer dan 20 jaar zijn lokale distributeur is. De transactie omvat de productie-eenheid en verkoopactiviteiten van Ontex in Algerije, evenals de daarmee samenhangende export naar bepaalde buurlanden.

Ontex is een toonaangevende, internationale ontwikkelaar en producent van hygiënische artikelen en oplossingen voor retailers en de gezondheidszorg. Het Oost-Vlaamse bedrijf heeft een grote expertise in babyverzorging, vrouwelijke hygiëne en volwassenenzorg. De innovatieve producten van Ontex worden verdeeld in ongeveer 100 landen via retailermerken, lifestyle merken en eigen merken van de Ontex groep. Wereldwijd werken er ongeveer 7.500 mensen voor Ontex in 20 landen.

“Met deze transactie boeken we verdere vooruitgang om de nummer één vertrouwde partner te worden voor retailmerken en in de gezondheidszorg", zegt Gustavo Calvo Paz, CEO van Ontex. "Het laat ons toe om ons nog meer te focussen op het strategisch pad voor onze Core Markets van Europa en Noord-Amerika, waar we een aanzienlijk groei- en margeverbeteringspotentieel hebben."

De opbrengst van de verkoop, vóór belastingen en transactiekosten, bedraagt ongeveer 25 miljoen en blijft onderworpen aan de gebruikelijke aanpassingen na voltooiing.