Nieuws Oost-Vlaanderen Ontoforce gaat samenwerken met Canadese Immune Biosolutions

Ontoforce gaat samenwerken met Canadese Immune Biosolutions

Ontoforce gaat samenwerken met Canadese Immune Biosolutions

21d190bOp 30 september officialiseerde de Gentse startup Ontoforce, die ook een vestiging heeft in Hasselt en zich specialiseert in semantische software om de ontwikkeling van geneesmiddelen te versterken, zijn samenwerking met het Canadese Immune Biosolutions via de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tijdens een ceremonie in de Sommet international des Sciences de la vie de Sherbrooke (SiLS), in Canada.

Met deze overeenkomst creëren de twee innovatieve jonge bedrijven, actief in de life sciences industrie, een hefboomeffect voor elkaar, terwijl waardevolle onderzoeksgegevens beschikbaar worden gemaakt aan een bredere groep

Via het partnerschap krijgt Immune Biosolutions toegang tot Disqover, het data science zoekplatform ontwikkeld door Ontoforce dat unieke, intelligente koppelingen bouwt tussen verschillende databronnen. Immune Biosolutions, een producent van specifieke antilichamen gegenereerd uit kippeneieren, krijgt via Disqover een beter inzicht in wetenschappelijke publicaties, patenten en gerelateerde informatie. Zo zal het bedrijf zijn onderzoek en ontwikkeling efficiënter kunnen voeren. In ruil stelt Immune Biosolutions zijn antilichaam database open voor Disqover, waardoor deze gegevens toegankelijk worden voor de wereldwijde klantengemeenschap van ontoforce, zowel bedrijven als onderzoeksinstituten.

Hans Constandt (foto), CEO en mede-oprichter van Ontoforce zegt daarover:  ” Vinden wat je zoekt wordt steeds moeilijker: er zijn niet alleen enorm veel data beschikbaar, er komen er ook  elke dag meer bij. Met ons semantisch zoekplatform, maken we elk type van data makkelijk doorzoekbaar zodat iedereen data scientist kan worden. Het toevoegen van de databank met antilichaamgegevens van Immune Biosolutions aan ons Disqover platform, zal onderzoekers in de life sciences sector in staat stellen nog meer relevante inzichten sneller te vinden. ”

De basis voor de samenwerking tussen Ontoforce en Immune Biosolutions is gelegd in mei 2015, toen beide innovatieve bedrijven elkaar ontmoetten op het Knowledge for Growth congres in Gent. De maanden daarop waren er bijkomende ontmoetingen op conferenties in de VS en deze contacten resulteerden in de formalisering van de samenwerking in Sherbrooke, Canada.

Het hoeft niet te verbazen dat Ontoforce en Immune Biosolutions elkaar hebben gevonden. De regio’s Vlaanderen en Québec hebben een samenwerkingsverdrag sinds 1989. De samenwerking op het vlak van cultuur, wetenschap, technologie, economie, gezondheid en welzijn werd versterkt door de ondertekening van een concordaat in 2002. In 2013 ondertekenden het Fonds de recherche du Québec (FRQ) en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) een nieuwe overeenkomst om samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers uit Québec en Vlaanderen in de intersectorale gebieden te vergemakkelijken.

Mieke Pynnaert, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Canada, reageert namens Flanders Investment & Trade zeer enthousiast op deze ondertekening: “Wanneer innovatieve bedrijven en kenniscentra samenwerken, kunnen grootste projecten gerealiseerd worden. Met zoveel onderzoek, ondernemerschap en talent in zowel Québec als Vlaanderen, ben ik ervan overtuigd dat nog meer innovatieve samenwerkingen mogelijk zijn, ook in andere sectoren dan life-sciences.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.