Nieuws Oost-Vlaanderen Ontwikkelaar opent vier nieuwe studentencomplexen in Gent

Ontwikkelaar opent vier nieuwe studentencomplexen in Gent

Ontwikkelaar opent vier nieuwe studentencomplexen in Gent

GENT – In de Kortrijksepoortstraat in Gent is de bouw begonnen van een opvallend studentencomplex met zeventig kamers. Ontwikkelaar Upgrade Estate opent dit jaar nog drie andere complexen in de stad.

Gate Upkot, zo zal het nieuwe studentencomplex op de hoek van de Kortrijksepoortstraat en de Kanunnikstraat heten, een knipoog naar de poortfunctie van de invalsweg naar het stadscentrum. Het wordt opgetrokken door het Gentse bedrijf Upgrade Estate en wordt een vijf verdiepingen tellend gebouw met zeventig studentenkamers en een commerciële ruimte aan de straatkant. Tegen 1 september 2019 moet het opvallende complex klaar zijn. “Omdat de Kanunnikstraat omhoog loopt heeft het gebouw twee keer een gelijkvloers”, zegt Koenraad Belsack, zaakvoerder van Upgrade Estate.

  

Upgrade Estate verovert Gent

Upgrade Estate zet met dit pand zijn opmars in Gent voort en heeft in de stad al een tiental gebouwen. Dit jaar worden ook in de Sint-Pietersnieuwstraat, op de Stropkaai en de Zuidkaai nieuwe gebouwen geopend. In elk pand van de ontwikkelaar wordt een Upkotcoach ingezet, een soort conciërge die de cohesie tussen de studenten bevordert en een aanspreekpunt is voor de buurt.

De formule is populair. “We hebben wachtlijsten”, zegt Belsack. “Voor Gate Upkot stellen we de lijst open in januari. Onze gebouwen hebben een goede vibe en zijn meer dan een kot. Er zijn activiteiten, gemeenschappelijke studeerruimtes, leefkeukens … De sociale cohesie is een grote troef.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.