ASS. HLN: DIRK DE CUYPER – RESILUX Ass. HLN - Dirk De Cuyper van Resilux, een bedrijf dat het in tijden van crisis goed doet. Het bedrijf produceert voorvormen voor petflessen 01-12-2009 PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Onverwachte wending in dossier Resilux

Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital ziet af van een overname van Resilux, de petflessenfabrikant uit Wetteren. Dit raakte vandaag voor beurs bekend. De handel in het aandeel werd even opgeschort in afwachting van een mededeling. Het aandeel van Resilux opende ruim 17 procent lager op 154 euro per aandeel.
Bain Capital liet weten dat de Duitse mededingingsautoriteit geen goedkeuring gaf aan de voorgenomen gecombineerde verwerving van Resilux en het Britse Petainer Topco. Dat zou volgens Bain Capital “de gecombineerde verwerving bemoeilijken in de context van de vereiste timing voor een delisting (van de beurs halen, red.) van Resilux”. Het investeringsfonds benadrukt dat het afblazen van de overname van Resilux geen enkele wijziging inhoudt van de beoordeling van de sterktes van zowel Resilux als Petainer, noch is dit het resultaat van negatieve bevindingen tijdens het due diligence onderzoek.

Bain Capital had begin februari zijn intentie bekendgemaakt tot overname van Resilux. Het investeringsfonds wilde daarbij 195 euro per aandeel bieden om Resilux van de beurs te halen. De familiale hoofdaandeelhouders en de raad van bestuur steunden het bod. Bain Capital had daarbij meteen bekendgemaakt ook een principe akkoord op zak te hebben voor de overname van een andere niet-beursgenoteerde onderneming actief in dezelfde sector en gaf aan die twee bedrijven te willen combineren. De familiale aandeelhouders hebben nu nog steeds 57,6 procent van Resilux in handen. Resilux stuurde in de loop van de dag een persbericht, waarin het bedrijf bevestigt dat de overname is afgeblazen.

De beursautoriteit FSMA stelde de voorbije dagen en uren een opmerkelijke opstoot vast in Resilux-handel. Experts hebben het over bokkensprongen. “We gaan dit onderzoeken, zoals steeds gebeurt bij dergelijke aankondigingen”, aldus een woordvoerder van de FSMA. Resilux is een familiebedrijf dat opgericht werd in juni 1994 en sinds 1997 genoteerd staat aan Euronext Brussel. Sinds haar oprichting is de kernactiviteit de vervaardiging en de verkoop van verscheidene vormen PET-flessen (polyethyleen tereftalaat). Het bedrijf boekte in 2016 meer dan behoorlijke jaarresultaten.