OpenCoffeeGent

Ook Gent krijgt Open Coffee

Vanaf 20 september mag ook Gent het concept van Open Coffee verwelkomen. Na succesvolle edities in Aalst, Sint-Niklaas en Oudenaarde met telkens een 50 à 60 deelnemers, wordt Gent zo de vierde stad in Oost-Vlaanderen waar het netwerkevent neerstrijkt.

Sinds 2015 gaan de Open Coffees op verschillende locaties in Vlaanderen door. Het netwerkevent zorgt met koffie in de hand voor een informele en laagdrempelige ontmoeting tussen verschillende ondernemers, zelfstandigen en creatievelingen. “Door deze samenwerking worden zelfstandigen en ondernemingen nog beter ondersteund, wat hun organisatie enkel ten goede komt”, zegt Kristof Van Yperzele, business development manager bij Acerta. “Wij hebben in vorige edities gezien hoe mooie samenwerkingen dankzij Open Coffee zijn ontstaan. Dit willen we ook in de Gentse regio realiseren. Het is een regio die bruist van dynamisme en ondernemerschap.”

Startend om 8u15 en eindigend om 10u15 maakt dit netwerkevent bovendien perfect combineerbaar met andere professionele activiteiten van de dag. “De deelname is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen die onderneemt. We verwachten wel dat aanwezigen zich vooraf inschrijven.”

In de kijker

De Open Coffee zal elke derde woensdag van de maand in Bedrijvencentrum De Punt plaatsvinden. Daar wordt ook de kick-off op 20 september gehouden. “We verwelkomen Open Coffee Gent graag in onze nieuwe lokalen”, zegt Piet Lietaer, algemeen directeur De Punt. “De Punt is niet zomaar een bedrijvencentrum. Er bevinden zich hier zowel starters, kleine zelfstandigen, vzw’s, sociale ondernemers als groeiende bedrijven. Bovendien wordt hier een waaier aan diensten geleverd.”

Samen met Acerta, DigiConsult, Jürgen Van Hover en SBB Accountants & Adviseurs, behoort De Punt tot de deelnemende partners van Open Coffee Gent. De Gentse bakkerij Aernoudt steunt het initiatief en zorgt voor de verse koffiekoeken. Iedere maand staat ook een bedrijf in de kijker. Bij de eerste Gentse editie bijt DigiConsult de spits af. De onderneming digitaliseert de administratie van bedrijven en bieden interactieve ledschermen aan voor presentaties.