Nieuws Oost-Vlaanderen Ook medailles voor Brouwerij The Musketeers

Ook medailles voor Brouwerij The Musketeers

© Tim Dirven - De Tijd

Ook medailles voor Brouwerij The Musketeers

SINT-GILLIS-WAAS – Vorige week werden de resultaten van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. Meer dan 1800 bieren uit 35 verschillende landen werden beoordeeld door een internationale jury van 80 personen. Jack’s Precious IPA en Boudelo Tripel van Brouwerij The Musketeers in Sint-Gillis-Waas wonnen elk een bronzen medaille in hun categorie.

Brouwerij The Musketeers is bijzonder trots op zijn twee medailles. Voor het eerst viel één van hun nieuwe abdijbieren in de prijzen, amper 9 maanden na de lancering: Boudelo Tripel won de bronzen medaille in de categorie Belgian Style Tripel.

Boudelo Tripel is een tripel pur sang: fruitige toetsen van de gist, een kruidig en floraal hoparoma afkomstig van traditionele hoppen en een zachte smaak, afgerond met een verwarmend alcoholgevoel.

Ook Jack’s Precious IPA werd bekroond met een bronzen medaille in de categorie Belgian Style IPA. Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%.

Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

“Jaar na jaar leg we de lat hoog in onze ontwikkeling van speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter. Deze erkenning is dus een kroon op het werk!”, aldus de Oost-Vlaamse brouwers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.