Nieuws Oost-Vlaanderen Ook Oost-Vlaamse bedrijven lopen voor Rio

Ook Oost-Vlaamse bedrijven lopen voor Rio

Ook Oost-Vlaamse bedrijven lopen voor Rio

000000000000runDe  Belgische atleten hebben nog zowat anderhalf jaar nog om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen 2016 in Rio. Door deelname aan de fundraisingsactie ‘Run to Rio’, die het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) samen met het VBO organiseert, kunnen bedrijven een handje helpen. Op 21 juni 2015 kan elk bedrijf een team van 5 lopers afvaardigen naar de Hippodroom in Bosvoorde, waar ze samen een marathon lopen of de olympische atleten uitdagen. De teller staat momenteel op 208 deelnemende teams. Het gaat om diverse grote bedrijven, waaronder ook VPK Packaging en Omega Pharma, als bekende Oost-Vlaamse vertegenwoordigers, maar ook een aantal kleine en middelgrote ondernmeingen.

Met een deelname aan ‘Run to Rio’ kunnen bedrijven ‘Team Belgium’ steunen.

De Run vindt plaats op 21 juni 2015 in de Hippodroom in Bosvoorde (Brussel). In een unieke olympische en Braziliaanse sfeer lossen vijf lopers per team elkaar af om samen de afstand van 42,195 km, een marathon, af te leggen. Elke deelnemer moet kiezen tussen vijf afstanden (2 km – 5 km – 10 km – 10 km – 15 km).

Daarnaast kan elk team zich nog extra bewijzen aan de hand van twee uitdagingen tegen olympische atleten. Twee teamleden kunnen tijdens het verloop van het evenement een sportproef uitkiezen, terwijl een ander teamlid aan het lopen is. In deze ‘Challenge-zone’ worden een 10-tal olympische disciplines omgevormd tot sportproeven.

‘Run to Rio’ wordt georganiseerd door het BOIC, in samenwerking met zijn partners en het VBO. Bedrijven en atleten hebben immers veel gemeen. Keuzes maken, risico’s nemen, competitief zijn, overwinningen vieren of tegenslagen verwerken. Zowel voor bedrijven als atleten zijn deze uitdagingen dagelijkse kost. Of het nu gaat om de eindstreep of de eindcijfers, beiden handelen met dezelfde missie voor ogen: doelgericht vooruit. Inschrijven kan nog altijd via de site www.runtorio.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.