Ook Oost-Vlaanderen vertegenwoordigd in Digital Minds for Belgium

000000digitalmindsVicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo heeft op 10 februari 2015 een eerste werkvergadering gehouden met de Digital Minds for Belgium, een collectief van mensen met een diepgewortelde ervaring in de digitale wereld. Tot de groep behoren internetondernemers, CEO’s van techbedrijven, academici, durfkapitalisten en opiniemakers. Ze zullen de opstart en uitrol van de Digitale Agenda voor België begeleiden. Ook Oost-Vlaanderen is via Wim De Waele van iMinds en Frank Maene van Volta Ventures in deze groep vertegenwoordigd.

Alexander De Croo: “Met de Digitale Agenda voor België willen we het economisch potentieel van de digitale economie in ons land losmaken, van een goede ondersteuning van jonge startups tot het uitrollen van state-of-the-art infrastructuur. De voorbije weken heb ik hierover tientallen boeiende gesprekken gevoerd met mensen die op het terrein steen voor steen, bit per bit de digitale economie aan het opbouwen zijn. Daaruit is de idee gegroeid om te starten met Digital Minds for Belgium, een collectief van digitale denkers en doeners met één gemeenschappelijke passie: de transformatie van België tot een digitaal ecosysteem dat zorgt voor economische vooruitgang, jobs en innovatie.”

De betokkenen  zullen de opstart en uitrol van de Digitale Agenda voor België begeleiden. De lancering van dat concrete actieplan om de digitale economie in ons land te versterken is verwacht voor later dit voorjaar. “De Digital Minds for Belgium zullen een klankbord zijn, net zoals een Raad van Bestuur dat is in een bedrijf. Daarom ben ik ook tevreden dat heel wat toppers hebben toegezegd. Tegelijk is de samenstelling bewust heel divers: het samenbrengen van jonge startuppers, CEO’s van grotere bedrijven en digitale denkers zorgt voor een interessante mix van mensen waaruit creatieve ideeën kunnen worden geboren. Diversiteit leidt tot innovatie.”

De goep bestaat uit Michael Beal, CEO van Microsoft Belgium & Lucemburg, Benjamin Beeckmans, voorzitter van Feweb en partner bij Bluecorp, Karen Boers, managing director van startups.be, Patricia Ceysens, federaal parlementslid en CEO van BECommerce, Bruno Colmant, partner bij Roland Berger en gastprofessor aan de Vlerick Management School en ICHEC, Wim De Waele, CEO van iMinds, Jos Donvil, CEO van Base, Jean-Marc Harion, CEO van Mobistar, Peter Hinssen, voorzitter en mede-oprichter van Nexxworks, Geert Houben, CEO van Cubigo, Danielle Jacobs, general manager van Beltug, Marc Lambotte, CEO van Agoria, Dominique Leroy, CEO van Belgacom, Frank Maene, managing partner bij Volta Ventures,  Dominique Michel, CEO van Comeos, Henri-Jean Pollet, voorzitter van de raad van bestuur van ISPA Belgium, John Porter, CEO van Telenet, Toon Vanagt, managing partner van Casius, Peggy Valcke, lid van de Managing Board van het Interdisciplinary Centre for Law en ICT (ICRI), Saskia Van Uffelen, CEO Belux bij Ericsson en Robin Wauters, technologiejournalist en oprichter van Tech.eu.