Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaams bedrijf gooit hoge ogen in de App Store

Oost-Vlaams bedrijf gooit hoge ogen in de App Store

Oost-Vlaams bedrijf gooit hoge ogen in de App Store

naamloosNext Apps is een mobiel app bedrijf uit Eksaarde dat in augustus 2014 is opgericht door Wim Van Buynder (foto) en Christophe Todts en dat zich specialiseert in het bouwen van native apps voor IOS en Android. Vorige week lanceerde het  samen met Manoeuvres, de band van anger, drummer en presentator Sean Dhondt, het puzzelspel Colorcube. Dat ze met elkaar in zee gingen, is niet zo verwonderlijk want Sean Dhondt en Christophe Todts maakten vroeger allebei deel uit van de groep Nailpin.

“Met Colorcube kan je even ontsnappen aan de dagelijkse stress. Onder meer door de sfeervolle soundtrack van Manoeuvres, voert het spel je mee door een minimalistische puzzelwereld van vormen en kleuren”, zegt Wim Van Buynder, CEO van Next Apps.

Met meer dan 200 zorgvuldig ontworpen puzzels zorgt Colorcube voor heel wat uren rustig speelplezier, ver weg van de drukte van schreeuwerige actiespellen.  Next Apps werkte voor dit spel samen met Dieter Stein, een bekroond bordspelontwerper. Hij sleepte met vorige spellen reeds verschillende prijzen in de wacht waaronder de prestigieuze award van de Mensa Society. Om de puzzels op te lossen, moeten spelers een aantal puzzelstukken op de juiste manier op elkaar plaatsen. Wat het spel helemaal uniek maakt, is hoe de kleuren van de puzzelstukken mengen als de stukken overlappen.

Colorcube, dat via alternatieve kleurenschema’s ook kan worden gespeeld door mensen die kleurenblind zijn, is vorige week wereldwijd uitgebracht en werd ook meteen wereldwijd gefeatured in de App Store. “Als je weet dat er dagelijks 1.000 nieuwe games in de App Store gelanceerd en dat iedere ontwikkelaar naar een dergelijke plaats dringt, mogen we behoorlijk fier zijn dat onze Colorcube de aandacht van Apple heeft getrokken”, zegt Wim Van Buynder nog. Stiekem hoopt hij natuurlijk ook dat de app op die manier de aandacht trekt van de vele gamers en ook enkele tienduizenden keren wordt gedownload.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.