Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaams bedrijf lanceert innovatief huishoudapparaat op basis van houtsnippers

Oost-Vlaams bedrijf lanceert innovatief huishoudapparaat op basis van houtsnippers

Oost-Vlaams bedrijf lanceert innovatief huishoudapparaat op basis van houtsnippers

OUDENAARDE – Mysoda is een van oorsprong Fins merk, dat nu ook in België verkrijgbaar is. Het bedrijf waarvan de Belgische hoofdzetel in Oudenaarde gevestigd is, wil consumenten een duurzame en milieuvriendelijke oplossing bieden om thuis koolzuurhoudende dranken te degusteren. Uniek is dat de Mysoda bruiswaterapparaten vervaardigd zijn uit bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet, een ecologisch en innovatief alternatief voor fossiel plastic. Door een combinatie van twee volledig hernieuwbare ingrediënten, namelijk houtsnippers uit gecertifieerde dennenbossen en tall-olie, onstaat een stevig en duurzaam materiaal.

Met Mysoda maak je thuis zelf sprankelend water. Puur of met een smaakje naar keuze. Bruiswater en frisdrank maak je dus gewoon zelf, en je hoeft geen (plastic) flessen meer aan te slepen. Met de Mysoda herbruikbare waterflessen bespaart een gemiddeld gezin meer dan 1000 flessen in 3 jaar.

Eerste kleine keukenapparaat op basis van biocomposiet

Mysoda tilt de duurzaamheid en het ontwerp van bruiswatermakers naar een heel nieuw niveau. Het bedrijf pakt namelijk uit met het eerste kleine keukenapparaat gemaakt van bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet. Traditioneel worden dit soort kleine keukentoestellen gemaakt van plastic op fossiele basis. Mysoda biedt nu een duurzaam alternatief en brengt met zichtbare houtvezels en een milde geur van hout een stukje bos naar uw aanrecht. Het biocomposiet wordt geleverd door een Fins bio-industriebedrijf uit de bosbouw, UPM en bestaat uit twee volledig hernieuwbare ingrediënten, namelijk houtsnippers uit gecertifieerde dennenbossen en tall-olie.

Het biocomposiet dat in de Mysoda bruiswatermakers wordt gebruikt, is net zo sterk als plastic, maar is niet schadelijk voor de planeet. Het bestaat uit 60% polypropyleen (gemaakt van dennenolie) en 40% houtvezel. Beide grondstoffen zijn bijproducten van de zagerij- en pulpindustrie en daarom hoeven er geen bossen meer te worden gekapt.

“We zijn erg blij dat we een milieuvriendelijker bruiswatermaker op de markt kunnen brengen, die perfect past bij de verwachtingen en waarden van zowel de consument als ons bedrijf. Een van onze doelstellingen is om een koploper te zijn en een voorbeeld voor andere producenten van consumptiegoederen”, zegt Dirk Uyttenhove van Mysoda België.

Herbruikbare waterflessen en ruilsysteem voor CO2- flessen

Mysoda’s herbruikbare waterflessen zijn compatibel met alle Mysoda bruiswatermakers. Zowel de fles als de bruiswatermaker hebben een quick-lock mechanisme waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. De hoeveelheid plastic in de dop en de bodem werd verminderd door het grootste deel te vervangen door biocomposiet op basis van hout.

Met een CO2- cilinder bespaar je ongeveer 40 flessen van 1,5 liter of 180 traditionele blikken. Er is een ruilsysteem opgezet door Mysoda. De lege cilinder wordt op het verkooppunt geruild voor een volle cilinder, alleen voor de prijs van het gas.

Mysoda smaken

Om heerlijke smaken aan je bruisend water toe te voegen, kies je een Mysoda concentraat en voeg je die toe aan jouw vers gemaakt sprankelend water. Er zijn maar liefst 10 smaken beschikbaar: of je nu zin hebt in een Mysoda cola of meer in de mood bent voor een Mysoda Mojito mint, thuis een verfrissende frisdrank maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De Mysoda smaken worden aangeboden in glazen recycleerbare flessen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.