Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaams transportbedrijf bekroond voor veiligheidsbeleid

Oost-Vlaams transportbedrijf bekroond voor veiligheidsbeleid

Oost-Vlaams transportbedrijf bekroond voor veiligheidsbeleid

0000000mervieldeAl meer dan 20 jaar eert MMM Business Media, de specialist in business-to-businesscommunicatie rond wegtransport, logistiek en autovloten die gevestigd is in het Waalse Barchon, de beste vertegenwoordigers uit de transport-en logistieke sector tijdens de Transport & Logistics Awards. Het evenement waarbij de awards werden uitgereikt vond op 12 fbruari in Brussel plaats en groeide uit tot een bijzonder geslaagd rendez-vous voor meer dan 1.200 professionals uit de transportsector.

In de categorie Safety Truck Award, die de veiligheid van de transportoperaties beoordeelt, ging de award naar Transport Mervielde uit Ertvelde-Rieme. Het gaat om een zelfstandig transportbedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke en niet gevaarlijke vloeistoffen in tankwagens en tankcontainers doorheen Europa.

Zaakvoerder Patrick Mervielde  maakt er een erezaak van voor zijn bedrijf onderscheidend vermogen op te bouwen via de persoonlijke opvolging en begeleiding van de meer dan 90 chauffeurs.  Van bij hun aanwerving krijgen ze immers een uitstekende algemene vorming, die meteen ook het startsein is voor een continue reeks opleidingen inzake preventief en defensief rijden,  rij- en rusttijden en ecodriving.

Ook het vlootbeheer bij Transport Mervielde is volgens de gespecialiseerde nieuwssite truck-business.com  opmerkelijk. De 95 trekkers worden met de regelmaat van de klok aan een controle onderworpen en zijn stuk voor stuk uitgerust met heel wat veiligheidssystemen. Het tastbare resultaat is een onafgebroken daling over de voorbije drie jaar in de verhouding tussen het aantal ongevallen en het aantal gereden kilometer. En daar blijft het niet bij want de ambitieuze onderneming, die ook heel veel aandacht schenkt aan milieuthema’s, wil haar veiligheidspolitiek nog strakker gaan voeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.