Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse bedrijven zijn minste wanbetalers

Oost-Vlaamse bedrijven zijn minste wanbetalers

Man in white shirt and black tie holding an empty wallet.

Oost-Vlaamse bedrijven zijn minste wanbetalers

Oost-Vlaamse bedrijven respecteren de betalingstermijnen beter dan bedrijven uit de andere provincies. Dat blijkt uit een studie van Graydon Belgium. In Antwerpen zijn volgens de studie de meeste wanbetalers. Sinds de crisis in 2008 zijn de betaalcijfers systematisch verbeterd, waardoor we nu al enkele jaren betere resultaten zien dan voor de crisis. 

Sedert 2014 profileert het bedrijfsleven binnen de provincie Oost-Vlaanderen zich, op twee periodes na, systematisch als de betere leerling. Zo ook het afgelopen twee jaren. Toch zien we ook binnen deze provincie dat leveranciers over het algemeen genomen langer op hun centen moesten wachten ten opzichte van het vorige trimester. Oost-Vlaanderen behoudt wel de koppositie.

Het percentage van facturen dat in Oost-Vlaanderen tijdig wordt betaald, is gezakt tot net geen 70%. Bij zo’n 14% bedraagt de overschrijding maximaal 30 dagen. Bijna 6% wordt tussen 30 en 60 dagen na vervaldatum betaald, zo’n 3% tussen 60 en 90 dagen, en slechts 7% na 90 dagen. Dit is het laagste percentage van alle provincies. Het valt op dat er heel wat overheidsinstanties erg laat aan hun verplichtingen voldoen.

Wie zaken doet met bedrijven in Wallonië moet doorgaans nog langer op zijn centen wachten, zo concludeert de studie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.