Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse bloemisten delen gratis boeketjes uit

Oost-Vlaamse bloemisten delen gratis boeketjes uit

Oost-Vlaamse bloemisten delen gratis boeketjes uit

heliotroopOp zondag 26 juni organiseert  De Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB; de beroepsvereniging van bloemenhandelaars) de dag van het eenzame boeket. Ook diverse Oost-Vlaamse bloemenhandelaars doen hieraan mee.

“Het initiatief is overgewaaid uit Groot-Brittannië”, zegt Marijke Walbers, secretaris van de KUFB.  “Daar legde een Britse vrouw op een dag bloemen op straat neer om mee te nemen. Zomaar. Om met de passanten het plezier dat bloemen verschaffen te delen. We roepen nu  voor het tweede jaar onze leden op om hetzelfde te doen. Vorig jaar waren de reacties alvast positief. En dat is niet zo verwonderlijk. Ook in Mexico, Hong Kong, Zuid-Afrika, Australië, Finland, Rusland, Nederland en Duitsland vieren ze de dag van het eenzame boeket.” 

KUFB zorgde voor mooie kaartjes die de floristen aan deze boeketjes kunnen hangen. Het opschrift luidt : “Ik ben een eenzaam boeketje, neem mij mee en geniet van mij’.”

“Het is verrassend en het is een mooi gebaar van de florist aan de medemens om het plezier en de schoonheid van bloemen te delen”, zegt Marijke Walbers nog. “Bloemen schenken maakt zowel de schenker als de ontvanger blij. De grootte van het boeket speelt daarbij een ondergeschikte rol. Elke florist vult de Dag van het eenzame boeket in zoals hij of zij zelf wil. De ene zal misschien kiezen voor bijvoorbeeld 10 kleine boeketjes, de andere voor één groot. Ook de kleur- en soortenkeuze kunnen naar believen ingevuld worden.”

Een goede vijftig floristen doen in ieder geval mee, en daarbij zijn er ook een tiental uit Oost-Vlaanderen: Poelman en De Wilde uit Melle, Flora Contessa uit Tielrode, Fioriart uit Temse, ’t Groene Huis uit Bazel, Heliotroop (foto) uit Lokeren, Sophie-Fleurs uit Zele, Myosotis uit Overmere, D’Hondt uit Ronse en Signatuur uit De Pinte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.