Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse ECA Med levert gratis mondmaskers aan kappers

Oost-Vlaamse ECA Med levert gratis mondmaskers aan kappers

Oost-Vlaamse ECA Med levert gratis mondmaskers aan kappers

ASSENEDE – Op zaterdag 13 februari gaan de kappers weer open. De Oost-Vlaamse producent van chirurgische mondmaskers ECA Med wil er mee voor zorgen dat ze hun werk in alle veiligheid kunnen uitoefenen zodat ze in de toekomst open kunnen blijven. Daarom stelt het gratis chirurgische mondmaskers ter beschikking.

Dat heel wat zelfstandigen een moeilijke tijd beleven, is zacht uitgedrukt. Inkomsten vallen weg terwijl vaste kosten doorlopen. Het is dan ook goed nieuws dat de ongeveer 18.000 kappers straks de deuren weer mogen openen. Een belangrijke voorwaarde om open te blijven is echter dat ze strenge veiligheidsmaatregelen treffen. Het dragen van een kwalitatief hoogwaardig chirurgisch mondmasker is er daar één van en die gaat producent ECA Med uit het Oost-Vlaamse Assenede hen gratis leveren.

Lode Garmyn, managing director ECA Med: “Om zichzelf en hun klanten optimaal te beschermen, is een chirurgisch mondmasker van de juiste kwaliteit essentieel. De voorbije maanden is daar veel over te doen geweest. De import uit het buitenland haalde niet altijd de vereiste standaard voor veilig gebruik en stoffen mondmaskers zijn zeker voor contactberoepen niet aangeraden. Onze chirurgische mondmaskers type II en IIR kregen als een van de eerste in België het Europese EN14683: 2019 certificaat en voldoen aan de ISO 9001: 2015 norm.”

“Ze bieden bovendien het nodige draagcomfort. Door onze mondmaskers gratis te bezorgen, willen wij als ondernemer de sector een hart onder de riem steken én ons steentje bijdragen aan de relance van de Belgische economie.”

Charles-Antoine Huybrechts, voorzitter bij Febelhair zegt: “Bij de heropstart van de kapsalons zal de veiligheid primeren voor kappers en klanten. Deze actie van ECA Med kunnen we dus alleen maar toejuichen. Het is een hart onder de riem voor onze sector na een heel zware periode.”

Gratis mondmaskers aanvragen kan via het bestelformulier op de website van ECA Med: www.ecamed.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.