Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse ondernemeester in Cuba verkozen tot "man" van het jaar

Oost-Vlaamse ondernemeester in Cuba verkozen tot "man" van het jaar

Oost-Vlaamse ondernemeester in Cuba verkozen tot "man" van het jaar

habanos-of-the-year-web-300x300De Oost-Vlaamse onderneemster Dominique Gyselinck werd vorige week in Cuba uitgeroepen tot “Hombre del Habano” in de categorie “business”.  Hoewel dat “Man van het jaar” wat eigenaardig klinkt bij een vrouw, doet het niets af van haar verdiensten rond de promotie van Cubaanse sigaren.   In eigen land heeft ze vier sigarenwinkels: een in Knokke (sinds 2011), een in Gent (2013), een in Hasselt (2014) en een in Brugge (september 2015). Binnenkort opent ook een sigarenzaak in Kortrijk.

Gyselinck mag zich terecht één van de weinige vrouwelijke sigarenspecialisten van ons land noemen. Ze verwierf vijf jaar geleden het recht om in België een Casa del Habano te openen. La Casa del Habano is een exclusief franchiseconcept van Habanos SA. Het gaat om een wereldwijde keten van om en bij de 150 flagshipstores voor liefhebbers van Cubaanse sigaren. In elke Casa zijn de handgemaakte Cubaanse sigaren van topmerken zoals onder meer Cohiba, Montecristo, Partagas en Romeo y Julieta beschikbaar. De prijzen van de sigaren variëren van 2 tot 70 euro.
 “Voor mij zijn sigaren pure passie”, zegt ze. “Zowel in mijn privéleven als zakelijk ben ik dagelijks met Cubaanse sigaren bezig. Vandaar ook het succes van onze winkels. De klanten voelen passie voor het product.”

Pronkstuk van de Gentse sigarenzaak is een humidor in de vorm van het Hotel Nacional de Cuba. In dit legendarische hotel in Havana logeerden diverse wereldsterren, waaronder Frank Sinatra en Naomi Campbell. De humidor is handgemaakt uit hoogkwalitatief cederhout door Afredo Gomez Cervantes en gevuld met ruim 150 Cubaanse topsigaren.

“Het is een ideale plaats voor zakelijke gesprekken”, zegt de gepassioneerde zaakvoerster. Ze richtte bij de start ok de club “De Heren van Gent” op voor echte sigarenliefhebbers. “Dertig sigarenliefhebbers zijn daar inmiddels lid van, maar dat is ook het maximum toegelaten getal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.