Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse ondernemers helemaal overtuigd van "Spirit of the Valey"

Oost-Vlaamse ondernemers helemaal overtuigd van "Spirit of the Valey"

Oost-Vlaamse ondernemers helemaal overtuigd van "Spirit of the Valey"

0000000000000gemoDe Oost-Vlaamse Voka-missie naar Silicon Valley, die werd geleid door de Gentse burgemeester Daniel Termont en schepen Matias De Clercq  is achter de rug. Veertig Oost-Vlaamse ondernemers deden er, zoals de bedoeling was, heel wat ideeën op.  Voka trekt uit het bezoek de conclusie dat vooral op het vlak van het beter voorbereiden van jongeren op de economie van morgen, het beter gebruik maken van de kapitaalmarkt en het beter samenwerken tussen bedrijven nog flinke vooruitgang mogelijk is.

Geert Moerman (foto), gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen is tevreden. “Het was een inspiratiereis die de dynamiek van onze ondernemingen een boost kan geven, maar we hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Gent op de kaart te zetten als Europese “Silicon Hub”, want Gent heeft volgens mij toch een beetje het DNA van San Francisco.”

De bezoeken aan de topuniversiteiten Berkeley en Stanford en aan bedrijven zoals Google, Facebook en Autodesk en de gesprekken met Belgen die in Silicon Valley wonen en werken hebben op de deelnemers alvast indruk gemaakt.

Geert Moerman: “We leerden vooral dat geloof in jezelf en in anderen en het deel uitmaken van een  stimulerende omgeving tot wonderlijke resultaten kunnen leiden. Met een sterker op ondernemerschap gericht onderwijs, een vlot toegankelijke kapitaalmarkt voor startups en scale-ups en meer samenwerking tussen de bedrijven kunnen we zeker ook in Oost-Vlaanderen nog enorm veel vooruitgang boeken.”

Jean-Marie De Buck, bedrijfsleider van de Gentse Square Group – actief in infrastructuurwerken en  projectontwikkeling – zag in San Francisco vooral hoe jonge ondernemers snel kapitaal vinden. “Bij ons  blijft die markt nog vaak beperkt tot echt grote deals of tot de pure friends, fools and family. Ik ben
zeker dat in Vlaanderen voldoende kapitaal voorhanden is om het aanwezige ondernemerstalent sneller te laten doorgroeien. We moeten bekijken hoe we dit verder vorm kunnen geven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.