Schermafbeelding 2021-04-02 om 14.37.17

Oost-Vlaamse start-ups Bestiola en Homate stromen door naar finale Start Academy

GENT/LOKEREN - De 6 finalisten van Start Academy 2021 zijn bekend. Een professionele jury met vertegenwoordigers van BNP Paribas Fortis België,Voka, Vlajo Alumni, Deloitte, Brauzz, My Add On en Crefrench hebben een recordaantal pitchfilmpjes beoordeeld. Onder meer Bestiola van Universiteit Gent en Homates van HOGENT stromen door naar de grote finale op dinsdag 27 april!

 

Start Academy wil studenten hoger onderwijs met een ondernemingsidee ontdekken én een duwtje in de rug geven om hun ondernemingsdroom in realiteit om te zetten. Doorheen het begeleidingstraject (workshops en webinars) ontdekken de deelnemers of er potentieel in hun ondernemingsidee zit en geven ze hun ondernemingsidee vorm. Hierbij kunnen de deelnemers rekenen op de ondersteuning van een persoonlijke coach en een reeks van experts.

Het begeleidingstraject mondt uit in een pitch o' clock. Tijdens de pitch o' clock stellen de deelnemende teams hun ondernemingsidee voor aan een professionele jury. De jury selecteert - op basis van vooraf gecommuniceerde criteria - de zes beste ideeën. Deze teams stromen door naar de finale van Start Academy. Alle finalisten winnen een geldprijs, de winnaar van Start Academy wint ook consultancy-uren bij bedrijven zoals Deloitte, Linklaters...

Dit jaar geloofde de jury het meest in de ideeën van deze 6 starters:

Homate van HOGENT
Homate uit Lokeren biedt een totaaloplossing om woningen of gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Door het installeren van de HOMATE module kan een doorsnee woning volledig draadloos omgetoverd worden tot een échte smarthome.

CUPR By Neas van Hogeschool UCLL
De CUPR is een duurzame beker met geïmplementeerde technologische chip. De chip zorgt ervoor dat de betaling aan een dispenser automatisch verloopt, de beker kan telkens opnieuw gebruikt worden.

Bestiola van Universiteit Gent
Bestiola produceert duurzame en gezonde insected-based dierenvoeding.

Label You van Hogeschool UCLL
Label You brengt een genderneutrale kledinglijn op de markt. Be your own label!

Tillup van Howest
Tillup brengt een herbruikbare en ecologische wikkeldoek op de markt die gebruikt kan worden om ladingen vast te zetten op paletten.

Nicely van Hogeschool UCLL
Nicely brengt een overheerlijke en gezonde variant van de gekende ijscrème op de Belgische markt . Deze ijsvariant, nicecream genoemd, wordt gemaakt door bevroren fruit en een scheutje melk krachtig te blenden tot een smeuïge textuur.

Benieuwd wie de grote winnaar wordt op 27 april, maar wij duimen alvast voor onze Oost-Vlaamse finalisten.