Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse student Cas De Schinkel wordt even CEO van the Adecco Group Belux

Oost-Vlaamse student Cas De Schinkel wordt even CEO van the Adecco Group Belux

Oost-Vlaamse student Cas De Schinkel wordt even CEO van the Adecco Group Belux

De 22-jarige Cas De Schinkel uit Oost-Vlaanderen is nog niet van de schoolbanken af, maar wordt vanaf 21 juni al wel de CEO van the Adecco Group in de Belux. Toch voor één maand. De HR-dienstverlener biedt met het initiatief een unieke werkervaring aan jongeren. Meer dan 1.000 kandidaten doorliepen de afgelopen maanden een uitvoerige selectieprocedure. Cas, die toegepaste economische wetenschappen studeert aan de UGent, mag zich aan een intensieve maand verwachten als hij de taak van country manager Jan Dekeyser overneemt.

Ondertussen is het de zevende keer dat de HR-dienstverlener het initiatief “CEO For One Month” organiseert. De afgelopen jaren schreven in totaal al meer dan 10.000 jongeren uit België en Luxemburg zich in om kans te maken op de unieke werkplek met als doel hun CV een serieuze boost te geven. Laureaten van vorige edities vonden na afloop topjobs bij onder andere the Coca Cola Company, Google en bij the Adecco Group zelf.

De kandidaten ondergaan verschillende intellectuele, psychologische en praktische tests en opdrachten waarbij the Adecco Group hun leidinggevende capaciteiten, bedrijfsinzichten en sociale vaardigheden op de proef stelt. Slechts één kandidaat krijgt op het einde van de rit de kans om een maand lang in het spoor van Jan Dekeyser, country manager van the Adecco Group Belux, te lopen. De economiestudent is dan ook enorm vereerd dat hij de professionele jury van zijn/haar capaciteiten kon overtuigen.

“Als iemand die nog op de schoolbanken zit, kan je je eigenlijk nog niet veel voorstellen bij het ‘echte’ leven van een CEO. Bovendien kan je normaal niet zomaar in een functie als deze meteen aan de slag gaan. Dit is echt een droom”, vertelt Cas De Schinkel. “Ik beschouw dit dan ook als een unieke kans om ondergedompeld te worden op het hoogste niveau van het bedrijfsleven. Ongetwijfeld wordt dit een leerrijke ervaring waar ik nog lang de vruchten van zal plukken.”

Agenda van de CEO

Dat het initiatief van the Adecco Group een rechtstreekse brug slaat naar de praktijk, bewijst ook de drukke agenda van de CEO For One Month. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat woont Cas verschillende meetings en calls bij, schrijft hij mee aan de bedrijfsstrategieën, en wordt hij ingeschakeld om de dagelijkse bedrijfsissues mee op te lossen. The Adecco Group vindt het dan ook niet meer dan logisch dat de tweeëntwintigjarige student daar op een CEO-waardige manier voor vergoed wordt én kan beschikken over een eigen bedrijfswagen.

“De toekomst van werken en onze economie ligt in handen van onze jeugd”, zegt Jan Dekeyser, country manager van the Adecco Group Belux. “De leiders van morgen willen we daarom vandaag al zoveel mogelijk kansen geven om hun vaardigheden, kennis en inzichten te ontplooien. Met dit initiatief gaan we dan ook tot het uiterste. Ook wij leren enorm veel uit dit proces en worden elk jaar opnieuw uitgedaagd door onze CEO For One Month. Ik kijk er al enorm naar uit om met Cas de komende maand samen te werken.”

Niet het einde

15 juli is de laatste werkdag van Cas, maar zelfs dan eindigt zijn avontuur mogelijk nog niet helemaal. Ook in 50 andere landen gaan verschillende studenten voor een maand aan de slag als CEO. Uit deze groep selecteert the Adecco Group één kandidaat die ook een maand aan het roer mag staan van de HR-dienstverlener op wereldwijd niveau, naast de Belgische CEO Alain Dehaze.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Gent, Kwaremont
Gent

Whitemilk opent uniek AV Lab in Kwaremont

KWAREMONT/RONSE/GENT - Audiovisueel expert Whitemilk vertaalt de meest geavanceerde technieken naar haalbare, geïntegreerde en baanbrekende oplossingen voor auditoria, boardrooms, leslokalen,… Lees meer