© Yann Bertrand

Oost-Vlaamse verzekeringsmakelaar Assumax in nieuwe handen

WAASMUNSTER - AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke makelaar, neemt de makelaarsgroep Assumax gevestigd in Waasmunster over. AlliA verwelkomt hiermee 35 nieuwe medewerkers en verstevigt daarmee significant haar positie op de bedrijvenmarkt.

Assumax, dat al meer dan 20 jaar bestaat, is goed vertegenwoordigd in het bedrijvensegment in Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Rond de eeuwwisseling was er een grote vraag vanuit het bedrijfsleven naar verzekeringen voor de bescherming van de materiële en financiële activa en de bescherming van de bestuurders, de directeurs en managers. Assumax heeft een snelle groei gemaakt in deze markt en zich ook sterk gespecialiseerd in verzekeringen voor de bouwsector.

Begin 2020 werd een omvangrijke strategische oefening uitgevoerd door de twee aandeelhouders. Voor de heer Koen Blijweert, voorzitter van de Assumax-groep, waren de conclusies duidelijk: meer specialisatie en verdere groei. “Maar in plaats van alleen op onze eigen sterke punten te vertrouwen, concludeerden we dat de beste oplossing erin bestond een grote groep te vormen."

In zee met AlliA

AlliA - de tweede grootste onafhankelijke Belgische makelaar - kent al jaren een sterke en continue groei. AlliA was een van de eerste verzekeringsmakelaars die zich specialiseerde in de bedrijvenmarkt, waardoor ze voldoende schaalgrootte kon ontwikkelen. Joseph Lebon, CEO en eigenaar AlliA, gelooft dat de sleutel tot succes in het typische managementbeleid van het bedrijf ligt. “Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gepassioneerd over hun vak, brengen toegevoegde waarde aan onze klanten en behandelen iedereen met respect."

In een steeds complexere omgeving hebben verzekeringsmakelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke niches een hoge toegevoegde waarde. Dit is precies wat de grote compatibiliteit van deze twee verzekeringsmakelaars maakt. De overname van de Assumax-groep door AlliA opent de weg naar een zeer vergevorderde specialisatie op elk gebied voor de bedrijven.

Stijging premieomzet

Door deze acquisitie stijgt de premieomzet met meer dan 12%, waardoor nieuwe specialisaties kunnen worden ontwikkeld. De nieuw gevormde AlliA - Assumax groep telde in 2020 een premieomzet van meer dan 410 miljoen euro, 245 medewerkers en een EBITDA van ongeveer 11 miljoen euro. De groep heeft vestigingen in Roeselare, Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Pelt - Waasmunster, Zonhoven, Luxemburg en Kinshasa.