Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse wijnbouwers zetten de deuren open

Oost-Vlaamse wijnbouwers zetten de deuren open

Wijndomein Driesse - Sint-Lievens-Esse

Oost-Vlaamse wijnbouwers zetten de deuren open

Tien wijnbouwers en de Vlaamse wijnacademie openen op zondag 26 augustus hun wijngaard voor het grote publiek. Je hoeft dus niet naar de Loire-streek of naar Bourgogne af te zakken om wijngaarden te bezoeken en er de wijn te proeven.

De Wijbouw in Oost-Vlaanderen is een dynamische en groeiende sector met veel optentieel, mede dankzij de gepassioneerde wijnbouwers die veel werk steken in hun product. Deze wijnbouwers geven je nu een inkijk in hun dagelijkse activiteiten. Tijdens de Oost-Vlaamse wijntoer geeft elke wijnbouwer gratis een rondleiding op zijn wijngaard en legt uit hoe het wijnmaken verloopt. De wijn kan uiteraard ook geproefd worden tegen een kleine vergoeding.

De Vlaamse wijnacademie stelt daarnaast zijn opleiding wijnbouwer en wijnsommelier voor op de educatieve wijngaard.

Allen gratis te bezoeken op zondag 26 augustus van 10 tot 18 uur. Inschrijven is niet nodig. Je kan gewoon vrij langsgaan bij de verschillende wijnbouwers.

Deelnemende wijnbouwers:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.