Oost-Vlaamse zwembadbouwers overgoten met medailles

GAVERE/ADGEM/ZOTTEGEM/DEINZE/ZULTE - 6 Oost-Vlaamse bedrijven mochten zich in de handen wrijven - sommigen zelfs twee keer - met een medaille op het gala voor de beste Zwembad-, Wellness-, en Zwemvijverbouwer 2018-2019 afgelopen vrijdag. ZwembadenPRO, het vakblad voor de professionele zwembad- en zwemvijverbouwer en wellness specialist, en de Belgische beroepsvereniging voor zwembadbouwers BSPA organiseerden deze wedstrijd al voor de 13e keer.

“En de formule werkt nog steeds”, zegt CEO van PSG Group Kurt Dekeyzer. "De professionals krijgen tot eind juni de mogelijkheid om hun project in te dienen. Een professionele jury, bestaande uit vakmensen uit verschillende disciplines, beoordeelt vervolgens elk project ter plaatse. Om in december het kruim van de sector te ontvangen op ons jaarlijks terugkerend gala. Enkel lachende gezichten op het einde van de avond.”

Marketingtool

ZwembadenPRO organiseert deze competitie al jarenlang samen met de BSPA. “Deze wedstrijd vergroot niet enkel de visibiliteit, ze zorgt ook voor een algemene verbetering van het niveau”, zo stelt Joeri Dils, voorzitter van de BSPA. Dekeyzer voegt er nog aan toe: “De professional gebruikt de wedstrijd en zijn gewonnen award als een marketingtool om de kwaliteit van zijn werk te onderstrepen. Het niveau is dan ook zeer hoogstaand.”

Professionele opleidingsweek BSPA

De BSPA organiseerde twee weken geleden een professionele opleidingsweek voor technici uit de zwembadwereld. “In samenwerking met de school Pierrelatte organiseerden we deze Franstalige opleiding rond waterbehandeling en elektriciteit en het bleek een enorm succes. Zelfs zeer ervaren technici waren onder de indruk van wat ze nog allemaal konden bijleren. In januari herhalen we dit nog voor de Nederlandssprekenden en voor volgend jaar hebben we al enkele nieuwe onderwerpen in gedachten”, aldus Joeri Dils.

Oost-Vlaamse winnaars in verschillende categorieën

  • Particuliere zwembaden tot € 80 000: Zilver voor DC Pools (Gavere)
  • Monobloks standaard tot 60 000: Goud voor JDS Pools (Adegem)
  • Monobloks op maat tot € 60 000: Brons voor JDS Pools (Adegem)
  • Monobloks op maat + € 60 000: Brons voor Art Pools (Zottegem)
  • Zwemvijvers tot € 40 000: Brons voor Puur Pool (Zulte)
  • Zwemvijvers tot € 60 000: Zilver voor Omgevingswerken Vandyck (Vlierzele) en Brons voor Wiltae (Deinze)
  • Hybride Zwemvijvers: Brons voor Puur Pool (Zulte)