Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen boven bij bekroning beste studentenondernemingen

Oost-Vlaanderen boven bij bekroning beste studentenondernemingen

Oost-Vlaanderen boven bij bekroning beste studentenondernemingen

woodyouVlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) organiseerde in samenwerking met eventpartner Hello bank! – voor de eerste keer de Vlajo Awards, de grootste talentenjacht voor jong ondernemend geweld in Vlaanderen. Die werd op zaterdag 9 mei afgesloten met een slotevenement in Waver, waarop de beste studentenondernemingen van 2015 vor de verschillende onderwijsniveaus werden bekendgemaakt. Ze kregen hun prijzen én een ticket voor de Europese finale uit handen van  Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Dankzij de dynamische doe-formules van Vlajo leren jongeren wat het is om ondernemend te zijn en te denken, ontdekken ze talenten bij zichzelf en maken ze bijgevolg meer gerichte en toekomstkeuzes.

Voorafgaand aan deze slotshow in Walibi werden er 4 Vlaamse wedstrijden (parallel) georganiseerd voor jongeren van 10 tot 25 jaar. In het secundair onderwijs Beste Vlajo Jieha! (Jong Initiatief voor Eerlijke Handel) en Beste Vlajo Mini-onderneming, in het hoger onderwijs Beste Vlajo Small Business Project en de businessplanwedstrijd Start Academy.

Ook voor ondernemers is het interessant om de beste studentenondernemingen te leren kennen. Vandaar dit korte overzicht van de winnaars.

Bij de projecten van het secundair onderwijs ging de prijs voor beste Vlajo mini-onderneming naar Tapalo (www.tapalo.be) van het Sint-Leocololege in Brugge, een uniek concept om te vermijden dat op fuiven verdovende middelen aan drankjes worden toegevoegd, terwijl MoBi-Repainters van KTA MoBi uit Gent bekroond werd als beste Jong Initiatief voro Eeerlijke Handel, dat leuke en duurzame hebbedingetjs ontwerpt.

Bij de projecten van het hoger onderwijs ging de prijs voor beste Vlajo Small Business Project naar Chick’In van de Gentse universiteit, dat kippenhokken ontwerpt. “Chick’In voorziet ook in een platform waar mensen met een passie voor kippen hun ei kwijt kunnen en kunnen communiceren over alles wat gerelateerd is aan kippen”, aldus Wout Mareen, CEO van Chick’In (www.chickin.be). Als winnaar van de Start Academy werd Wood You bekroond, eveneens van de Gentse universiteit. Het bedrijf onder leiding van Jonas Callewaert, presenteerde met Wili een innovatief  duurzaam houten speelgoedautootje met een hoog educatief en creatief karakter. Met de Wili smartphone app stellen kinderen hun droomauto samen en die wordt dan omgezet in een houten versie. Ze kunnen het productieproces van hun autootje volgen via de app. De studenten bekijken nu of ze Wili ook echt kunnen produceren.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.