Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen nadrukkelijk aanwezig op Brusselse meubelbeurs

Oost-Vlaanderen nadrukkelijk aanwezig op Brusselse meubelbeurs

Oost-Vlaanderen nadrukkelijk aanwezig op Brusselse meubelbeurs

11111meubelbeursVan 8 tot 11 november vindt de internationale meubelbeurs in Brussel plaats. Beursdirecteur Lieven Van den Heede wijst erop dat de vakbezoekers tijdens hun jaarlijkse boeiende ontdekkingstocht weer tal van vernieuwingen en trends zullen zien.

“Voor duizenden muebelhandelaren en interieurarchitecten is de meubelbeurs en jaarlijkse niet te missen afspraak”, zegt hij. “Het niveau van de Meubelbeurs Brussel is de laatste jaren dan ook merkbaar gestegen, zowel wat presentaties als aanbod betreft. Ongeveer 300 exposanten uit vooral België, Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk presenteren er hun collecties op vaak indrukwekkende standen.”

Voor de Belgische meubelfabrikanten is de Brusselse beurs een belangrijk exportplatform aangezien zowat zes op tien bezoekers uit het buitenland afkomstig zijn, vooral omdat het nog altijd kenmerkend is voor de beurs dat er zaken kunnen worden gedaan in een gezellige sfeer.

Ook Oost-Vlaamse fabrikanten en verdelers van buitenlandse merken zijn op de beurs sterk vertegenwoordigd. Liefst negentien exposanten hebben immers hun thuishaven in onze provincie: Alcos en Divaco uit Gent, Neyt uit Lochristi, Dekoratex, Dullaert en Van Bellegem uit Sint-Niklaas, Avanti by DEZ, De Eiken Zetel en Willems I.M. uit Eeklo, Van Landschoot en LS Bedding uit Maldegem, B-Seated by BSM en Perfecta uit Gavere, Passepartout uit Temse, Furnicha uit Lokeren, Doulin Bedding uit Dendermonde, De Kinders-Salembier uit Hamme, Carlina uit Ninove en Ali Système-Promeubles uit Evergem.

“Als Belgische beurs zijn we fier op de meubelindustrie uit eigen land”, geeft Lieven Van den Heede nog aan. “Als preview van hun nieuwe collectie maken we dit jaar al de elfde editie van BE magazine. Het werkt verhelderend en geeft de potentiële bezoeker van de Meubelbeurs een duidelijk en soms verrassend beeld van wat hij in Brussel mag verwachten. Het BE Magazine illustreert heel levendig dat Belgen steeds zin blijven hebben in een uitdaging. Dat ze assertief reageren met creativiteit en flexibiliteit, maar dat ze ook blijven doen waar ze goed in zijn.”

Creativiteit is ook terug te vinden in de trendpassages tussen de hallen. Art Director Siegrid Demyttenaere ontwikkelde opnieuw drie trends, die in deze passages passend geïllustreerd worden met opvallende producten van de exposanten.

Net als de vorige jaren worden op dinsdagavond 10 november de Balthazars uitgereikt, gevolgd door een feestelijke drink. Deze awards bekronen innovatie en originaliteit met een oorkonde en een gegeerde 12-literfles champagne!

“De Meubelbeurs Brussel”, zegt Lieven Van den Heede nog “draagt het Europese  meubel hoog in het vaandel. Anders dan andere beurzen concentreert Brussel zich op Europese meubelfabrikanten. Zij zijn het best geplaatst om te voldoen aan de wensen van de bezoekers, die ook uit Europa komen. De gunstige koers van de euro tegenover de dollar maakt ook dat ze op dit moment beter kunnen concurreren tegen Aziatische massaproductie. Gespecialiseerde fabricatie in kleine series tot zelfs op maat dichtbij de eindgebruiker betekent dat ze snel kunnen inspelen op de markt.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.