Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlamingen doen steeds vaker boodschappen online

Oost-Vlamingen doen steeds vaker boodschappen online

Oost-Vlamingen doen steeds vaker boodschappen online

000000uwboodschappenStefan Van Overbeke, uit De Pinte, die aan de wieg stond van het bedrijf Outspot, dat flashdeals aanbiedt, mag zich nu verheugen in een steeds grotere belangstelling van lokale Oost-Vlaamse handelaars voor zijn nieuwe bedrijf, het onlineplatform  http://www.uwboodschappen.be

Alles begon in maart van dit jaar met acht handelaars in Sint-Martens-Latem, De Pinte, Nazareth, Eke, Deurle, Zevergem en Sint-Denijs-Westrem, die zich verenigden in deze gratis thuisleverservice.

“Het is heel eenvoudig”, zegt initiatiefnemer Stefan Van Overbeke. “Consumenten kunnen bij de aangesloten winkels tot een bepaalde datum bestellen wat ze nodig hebben, ongeacht of dat pakweg brood, melk, charcuterie of fruit is. De volgende dag worden de bestelde producten dan thuis geleverd zonder dat het de consumenten iets extra kost.

Het concept sloeg meteen zo sterk aan dat acht maanden later in heel wat Oost-Vlaamse gemeentes, waaronder Zele, Berlare, Assenede, Buggenhout, Deinze, Drongen, Nevele, Lovendegem, Evergem, Oudenaarde en Wortegem-Petegem handelaars zich hebben aangesloten.

Momenteel beperkt het aanbod zich nog tot drank en voeding, maar het is de bedoeling van Van Overbeke om het op termijn uit te breiden, met onder meer voorschriftvrije geneesmiddelen.

Het platform krijgt een percentage op de omzet die dankzij het platform online door de aangesloten handelaars – die nooit op hun eentje een dergelijke onlinedienst kunnen uitbouwen – wordt gerealiseerd.

“Het platform biedt handelaars de kans om toch omzet te boeken bij klanten die wel graag bij die lokale handelaars willen kopen, maar daar op normale werkdagen eigenlijk de tijd niet voor hebben.

Op de site  http://www.uwboodschappen.be kunnen consumenten die interesse hebben in online aankopen bij lokale Oost-Vlaamse handelaars gewoon hun postcode intikken en zo zien welke handelaars uit hun dorp al bij het systeem zijn aangesloten, tegen wanneer ze moeten bestellen en wanneer de boodschappen dan bij hen thuis worden afgeleverd.  

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.