Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlamingen starten platform voor biertastings

Oost-Vlamingen starten platform voor biertastings

Oost-Vlamingen starten platform voor biertastings

hemelse-trappistbierenDe Oost-Vlamingen Joris De Lee en Peter Van der Eedt, respectievelijk marketing- en informaticadocent, hebben begin november in Lokeren  Yinto.com opgericht.  Het is een platform dat bierliefhebbers de mogelijkheid biedt zelf een biertasting te organiseren, waar en wanneer ze dat willen, volledig begeleid via video filmpjes.

“De biercultuur blijft enorm bloeien”, zegt Joris De Lee. “En bierliefhebbers komen graag samen om te proeven. Dankzij ons platform kunnen ze bij onze partners – verschillende webshops die bier online verkopen – bier bestellen. Ze krijgen het vervolgens topegestuurd, samen met een code en alle instructies. Via yinto.com kunnen ze vrienden uitnodigen en vervolgens samen een leuke en leerrijke avond beleven. Deelnemers proeven vijf bieren en krijgen ondertussen het verhaal en alle info over elk bier in filmpjes te zien. Zo organiseren ze een avondvullende activiteit voor slechts 12,49 euro per persoon. We spelen in op de trend om de toenemende digitalisering ook hand in hand te laten gaan met menselijke conctacten.”

Joris De Lee en Peter Van der Eedt werken vooralsnog als zelfstandigen in bijberoep. “Zelf ben ik organisatorisch sterk”, zegt Joris De Lee, “Peter is sterk in it, video en fotografie. We zijn ambitieus, en we zijn ervan overtuigd dat we van dit concept iets groots kunnen maken. Maar we houden de voetjes op de grond. Eerst zullen vele inspanningen nodig zijn om het concept bekend te maken.”

Als alles lekker zou lopen, dan overwegen we de ondernemers ook om met andere producten te starten. “Waarom zouden we geen workshop kunnen opstellen rond chocolade of rond whisky”, droomt Joris De Lee.  Via  yinto.com/demo/the-story-of-chimay-bleue is alvast het verhaal van et trappistenbier Chimay Bleue te bekijken.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.