Nieuws Oost-Vlaanderen OostEke Brouwers brouwen bier en whisky

OostEke Brouwers brouwen bier en whisky

OostEke Brouwers brouwen bier en whisky

000000000000000ooestekeHet verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar Alain Senechal, een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren  besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, riep hij kort daarna de hulp in van Gert Cammerman, een bevriende bierfanaat uit Oostakker. Vandaar ook de naam OostEke Brouwers.

“Ondertussen is het een uit de hand gelopen hobby”, zegt Alain Senechal. “Met reeds twee bieren in de markt – de “Quadrum” en “Het 5e Seizoen”- , een eigen single malt whisky die onderweg is, die nog een tijdje moet rijpen en, een “bourbon barrel aged” versie van onze saison en nog twee andere bieren in de pipeline hebben we onze handen meer dan vol.”

Alain Senechal noemt OostEke brouwers een “brouwfirma”.  “Brouwfirma’s zijn ondernemers”, zo stelt hij, “die hun eigen recepten zelf brouwen, meestal in micro-installaties, maar beslist hebben om nog niet te investeren in een eigen brouwerij. Voor het brouwen van grotere hoeveelheden bier gaan ze dan ook aankloppen bij lokale brouwers. Wij kozen onze brouwers omwille van het feit dat ze in onze regio gevestigd zijn en voor hun goede reputatie. En wij vermelden dan ook altijd op ons label waar onze bieren gebrouwen zijn. Daar is zeker niets verkeerds aan.”

Op 30 april 2015 zijn de OostEke Brouwers ook aanwezig op een food pairing “whapas” night, die plaatsvindt bij restaurant De Cluysenaer in Evergem- Kluizen en waarop deelnemers diverse tapas kunnen proeven in combinatie met bier en whisky.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.