Het bouwbedrijf in Temse Het bouwbedrijf in Temse werd volledig vernield door de hevige brand. Foto: yjs

“Op enkele uren tijd waren we ons levenswerk kwijt”: zaakvoerders zwaar aangeslagen na verwoestende brand in hun bouwbedrijf

De verwoestende brand bij bouwbedrijf Isopanel in de Haverheidelaan in Temse had vrijdagnamidddag zware gevolgen in delen van het Waasland. Meer dan 100.000 mensen zaten tijdelijk zonder stroom. Maar voor het bedrijf zelf is de ravage na het urenlange blussen niet te overzien. “Op enkele uren tijd waren we alles kwijt”, getuigen de zaakvoerders.

Het Waasland werd vrijdag kort na middag opgeschrikt door een imposante rookpluim boven de industriezone TTS in Temse. Om de hevige brand te kunnen blussen, werd de hoogspanningslijn boven het bedrijf uitgeschakeld. Daardoor zaten de inwoners van Temse en in bepaalde delen van Sint-Niklaas, Rupelmonde en Haasdonk een tijd lang zonder elektriciteit. Op sommige plaatsen bleef de stroompanne beperkt tot enkele minuten, terwijl anderen dan weer urenlang geen stroom hadden.

Na het urenlang blussen van de brandweer werd de ravage op het bedrijfsterrein zelf pas echt goed zichtbaar. Een groot deel van het bedrijf Isopanel werd in de as gelegd en is volledig vernield. “Ons levenswerk is op een paar uur tijd helemaal verloren gegaan”, reageren de aangeslagen zaakvoerders. “Dit is bijzonder zwaar voor ons, maar zijn toch ook opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen. We mogen er niet aan denken dat er iemand het leven zou hebben gelaten in de brand. Het doet enorm veel pijn om hier te staan en alles in puin te zien liggen.”

De brand zorgde voor een imposante rookpluim. Foto: if

Bij Isopanel worden een dertigtal personeelsleden tewerkgesteld. Twee van hen waren aanwezig tijdens de brand en werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar raakten niet gewond. “Toen ze hier nadien terug op het bedrijf stonden, vlogen ze ons in de armen”, klinkt het nog. “We zijn een klein familiebedrijf en zijn onze mensen, klanten en leveranciers bijzonder dankbaar voor de steun en hulp. Die steun doet enorm veel tijdens deze moeilijke dagen.”

Hoe de brand precies is kunnen ontstaan, wordt onderzocht door een branddeskundige van het parket van Oost-Vlaanderen.

De restanten van het bedrijf. Foto: yjs