Nieuws Oost-Vlaanderen Opening Het Landhuis in november 2021: Helft werkplekken reeds ingenomen

Opening Het Landhuis in november 2021: Helft werkplekken reeds ingenomen

Opening Het Landhuis in november 2021: Helft werkplekken reeds ingenomen

SINT-NIKLAAS – Wie op de Grote Markt van Sint-Niklaas komt, kan er niet naast kijken. De verbouwingen in het historisch pand met opvallende rode voorgevel gingen van start. Na meer dan 8 jaar leegstand opent Het Landhuis in november opnieuw haar deuren. Het monumentale landhuis uit de 17de eeuw, wordt naast de nieuwe locatie van brunchbar Soep&Zoet (momenteel gevestigd in de Stationsstraat) een bruisend ondernemerscentrum met een mix aan gedeelde werkplekken, privékantoren, ruime vergaderzalen en een eventruimte.

“In deze thuiswerktijden blijkt meer dan ooit de nood aan creatieve en professionele werkomgevingen van waaruit we veilig kunnen werken en klanten kunnen ontmoeten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat al de helft van de beschikbare kantoren in Het Landhuis werd ingenomen door onder andere het PR-bureau Wavemakers, een grafisch bureau en een social media agency. We hebben er alle vertrouwen in dat de resterende werkplekken snel volzet zullen zijn”, vertelt Eva van Osselaer van Soep&Zoet die met haar brunchbar dit najaar zelf haar intrek neemt in het pand.

Nog enkele plekjes vrij

Het Landhuis zal met zijn 750 m² onderdak bieden aan Soep&Zoet, een eventzaal met patio en een privékantoor op het gelijkvloers. Op de bovenverdiepingen zijn er twee ruime vergaderzalen, een loungeplek/lunchruimte, douchefaciliteiten en 36 werkplekken verdeeld over privé- en gedeelde kantoren terug te vinden. Momenteel is er op het gelijkvloers nog 1 privékantoor te huur maar ook in de authentieke balzaal, die opgedeeld kan worden in verschillende spots, zijn nog mogelijkheden voor start-ups, zelfstandigen of kleine ondernemingen; gaande van een coworkingplek met zicht op de Grote Markt tot een privékantoor.

 

Creatieve kruisbestuiving

“Wie een werkplek vastlegt in Het Landhuis, huurt niet zomaar een kantoor of werkplek. Je sluit je er ook aan bij een ondernemersnetwerk waar je van kan leren, waarvan de leden elkaar inspireren én waar je contacten en business mee kan delen. Die creatieve kruisbestuiving laat zich nu al merken want met de bedrijven die al zijn aangesloten hebben we samen al verschillende projecten opgestart. We kunnen niet wachten om in november onze intrek te nemen in het mooiste gebouw op de markt”, aldus Elke De Mayer van PR-bureau Wavemakers.

Ondernemers die interesse hebben om een ruimte te huren kunnen mailen naar hello@landhuis.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.