Jurgen-1b

Oprichters SpotIT zetten stap achteruit en verwelkomen nieuwe CEO

GENT - SpotIT groeide de voorbije zes jaar met eigen kapitaal uit van start-up naar scale-up. Vandaag is het de grootste onafhankelijke Managed Services Provider in België met meer dan 125 klanten, boven de 100 medewerkers en een eigen SpotIT Academy om zich te wapenen in de war for talent.  Om de verdere groei voor te bereiden nemen oprichters Frederik Rasschaert en Steven Vynckier vanaf 1 januari 2021 een adviserende en strategische rol op. Het duo zal de visie van het bedrijf verder vormgeven vanuit de Raad van Bestuur en geeft ruimte aan een krachtig managementteam onder leiding van CEO Jürgen Verniest.

SpotIT staat bedrijven bij in het uitbouwen van hun security- en netwerkstrategie. Zijn succes heeft het bedrijf onder meer te danken aan de focus die volledig op cybersecurity-en netwerken ligt. Dankzij die diepgaande expertise wist het bedrijf als oorspronkelijk kleinere speler tussen een groot aantal IT-bedrijven in korte tijd uit te groeien tot grootste onafhankelijke Managed Service provider in België. SpotIT kende de afgelopen jaren dan ook een groei van 120%, zonder extern kapitaal.Het bedrijf, dat oorspronkelijk in Merelbeke gevestigd was, heeft ondertussen 3 kantoren, meer dan 100 medewerkers en verleent zijn diensten aan 125 klanten, voornamelijk Belgische klanten, waarvan velen internationale afdelingen hebben. Nu zet SpotIT een grote stap waardoor bestuur en management zich volledig kunnen toeleggen op het verder uitbouwen van het bedrijf en daarbij de focus op de dienstverlening en de klantenrelaties bewaren.

Groeistrategie zonder compromissen

Oprichters Frederik Rasschaert en Steven Vynckier willen de dienstverlening van SpotIT verder uitbouwen met het oog op internationale groei. Vanuit de Raad van Bestuur zullen ze voortaan de koers van het bedrijf verder bepalen. Op die manier kan er tegelijkertijd voluit gewerkt worden aan de groeistrategie, en de verdere optimalisering van de dienstverlening naar de klanten.

“Frederik en ik geloven dat we vanuit een adviserende rol SpotIT nog sterker kunnen verankeren als expert in cybersecurity- en netwerkstrategieën”, aldus Steven Vynckier. De oprichters kunnen zich als ondernemers in deze nieuwe rol volledig toeleggen op hun eigen expertise, terwijl ze het dagelijkse management in handen geven van hun team. De dagelijkse leiding zal bij Jürgen Verniest terecht komen als CEO.

Internationalisering verderzetten

De groeistrategie waaraan Rasschaert en Vynckier zullen bouwen, beperkt zich niet tot alleen tot België. "Door de coronacrisis werd de internationale groei dit jaar even on hold gezet, maar we verwachten nog een groeimarge van 30% en kijken nu opnieuw ambitieus naar een internationale toekomst."