Nieuws Oost-Vlaanderen Optiekzaak in Heusden steekt inwoners hart onder de riem met ‘Corona-etalage’

Optiekzaak in Heusden steekt inwoners hart onder de riem met ‘Corona-etalage’

Optiekzaak in Heusden steekt inwoners hart onder de riem met ‘Corona-etalage’

HEUSDEN – De coronacrisis brengt heel wat mensen in moeilijke vaarwateren. Niet enkel economisch, maar ook mentaal. Optiek Joke staat in Heusden gekend voor haar fleurige, opvallende etalages. Maar deze keer is het anders. Met het inrichten van een ‘Corona-etalage’ wil zaakvoerster Joke Amend anderen een hart onder de riem steken. Om aan te tonen dat ze er niet alleen voor staan.

Wie de aankomende weken voorbij Optiek Joke in Heusden wandelt, zal onvermijdelijk zijn ogen laten vallen op de nieuwe etalage. Een Halloween-etalage, zullen velen denken, maar niets is minder waar. Zaakvoerster Joke Amend richtte een echte ‘Corona-etalage’ in.

“Onze nieuwe etalage weerspiegelt hoe veel mensen zich voelen in deze moeilijke periode. Weinig sociaal contact, economische gevolgen en de grauwe wintermaanden die er aan zitten te komen, dat zorgt bij velen voor een mentale weerslag”, aldus Joke Amend.

Machteloos gevoel

Om anderen te tonen dat ze er niet alleen voor staan, richtte ze haar etalage in op een wel heel bijzondere manier. De paspoppen werden ingewikkeld, met handen en voeten vastgebonden en met maskers op. Op het eerste zicht lijkt het op een griezelig tafereel ter ere van Halloween, maar dat is het niet. De paspoppen geven weer hoe velen zich voelen tijdens deze tweede coronagolf.

“De coronaperiode biedt weinig perspectief en dat weegt bij velen zwaar door. Mensen voelen zich geïsoleerd en met de handen en voeten vastgebonden, alsof er geen uitweg is. Dat machteloze gevoel geef ik weer in onze nieuwe etalage. Daarmee wil ik anderen ook aantonen dat ze er absoluut niet alleen voor staan. Dat we allemaal moeten volhouden en sterk blijven voor onszelf en voor elkaar. Samen slaan we ons door deze moeilijke periode”, besluit Joke.

Wie de nieuwe etalage wil bewonderen kan zich de komende weken begeven naar Optiek Joke, Tramstraat 39 in Heusden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.