Winterwarmte TikTok en win zondag een mini-stage met Sarah Bossuwé, met zowat 620.000 volgers een TIkTok-fenomeen. Foto: rr

Oudenaardse handelaars leggen met Winterwarmte hun klanten in de watten: “Demonstraties, degustaties én TikTok-tour”

Vzw Oudenaarde Winkelstad pakt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 november uit met Winterwarmte, een evenement waarbij de deelnemende handelaars demonstraties en degustaties organiseren. “Als eerste handelskern in Vlaanderen zetten we dan ook een TikTok-tour op”, zegt voorzitter Ingrid Mestdagh.

“Het evenement Winterwarmte is een gratis en inspirerend initiatief vol licht en vuur waarbij de deelnemende handelaars demonstraties en degustaties organiseren in hun winkel”, opent Ingrid Mestdagh, voorzitter van de vzw Oudenaarde Winkelstad. “Alle 57 deelnemende handelaars hebben een uithangbord in de etalage. Het icoontje op het uithangbord geeft aan wat er te beleven valt in de zaak. We zetten met Winterwarmte niet alleen in op beleving, maar de winkels zorgen ook voor sfeer in de straten. Op vrijdagavond is er een indrukwekkende parade van vuurvogels. Dan zal ook alle kerstverlichting voor de eerste keer aangestoken worden. Je kan ook genieten van een optocht van mooi verlichte scooters van de Flying Dutchman. Voorts wordt voor een streepje muziek gezorgd.”

TikTok-tour bij handelaars

Samen met de werkgroep Winterwarmte pakt voorzitter Ingrid Mestdagh ook uit met een unieke actie: “Als eerste handelskern in Vlaanderen zorgen we gedurende drie dagen voor een TikTok-tour bij de handelaars. Hiermee willen we ook inzetten op de jongere generatie shoppers. TikTokkers, jong en minder jong, worden uitgenodigd om foto’s en filmpjes te maken voor de creatieve en leuk opgestelde TikTok-walls in of aan zestien deelnemende handelszaken. Je fotografeert of filmt jezelf zes keer met je shoppingmaatje, je kind, je lief, je partner of je hele familie. Met de stempelkaart toon je aan dat je bij zes verschillende handelaars in de stad een coole foto hebt genomen of een leuk TikTok-filmpje hebt gemaakt. Zo krijg je meteen ook toegang tot de grote TikTok-apotheose op zondagnamiddag om 16 uur in Zaal Harmonie”.

Zingen en dansen met Sarah Bossuwé

De TikTokkers mogen zich in Zaal Harmonie verwachten aan een dans- en zangnamiddag met TikTok-fenomeen Sarah Bossuwé van Dansstudio Sarah. Ze leert de leukste TikTok-dansjes aan, brengt haar single Jungle en maakt tijd voor een meet en greet. Het optreden start om 16 uur en duurt tot ongeveer 17.20 uur. Tenslotte zijn er nog zes prijzen te winnen: een Nintendoswitch-pakket en vijf gezelschapsspelen. Om kans te maken, deel je een foto of filmpje met de vermelding @beleef_oudenaarde op Instagram en/of TikTok.