Nieuws Oost-Vlaanderen Oudste brouwerij van België sluit akkoord met Eurasia Trading, binnenkort ook Gentse Strop in Japan

Oudste brouwerij van België sluit akkoord met Eurasia Trading, binnenkort ook Gentse Strop in Japan

Foto Belga

Oudste brouwerij van België sluit akkoord met Eurasia Trading, binnenkort ook Gentse Strop in Japan

OUDENAARDE – Zestien contracten tussen Belgische en Japanse bedrijven zijn maandag ondertekend tijdens de economische missie naar Japan onder leiding van prinses Astrid. Het gaat onder meer om een samenwerkingsakkoord tussen Brouwerij Roman en Eurasia Trading.

De Belgische bieren, producten die erg naar waarde geschat worden in Japan, wisten maandag heel wat enthousiasme op te wekken. Zij waren goed voor niet minder dan zes contracten.

Brouwerij Roman uit Oudenaarde, de oudste brouwerij van België (sinds 1545), sloot een samenwerkingsakkoord met Eurasia Trading, waarmee de brouwerij toegang krijgt tot de Japanse markt. Vanaf begin volgend jaar zal het mogelijk worden om aan de andere kant van de wereld een Gentse Strop, Adriaen Brouwer of Romy Pils te drinken.

Een ander bier dat maandag in Tokio in de schijnwerpers stond was het ‘Bière des amis’, dat sinds 2019 gebrouwen wordt door Brasserie des légendes in Aat en verdeeld wordt door Néobulles, een bedrijf van Philippe Stassen. Rond het bier werden drie contracten afgesloten.

LEES OOK. Twee Oost-Vlaamse IT-bedrijven gaan mee op economische missie met prinses Astrid

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.