kapper kenneth Foto: fvv

Oudste kapper van Gent overleden op 85-jarige leeftijd

“Zijn laatste wens was dat het interieur van zijn salon hergebruikt zou worden”, zegt Scarlett, dochter van Kenneth Tomboy (85). Afgelopen vrijdag moest ze afscheid nemen van haar papa, de oudste nog actieve kapper van Gent. Hij overleed na een hersenbloeding.

Kapper Kenneth Tomboy (85), geboren in Maaseik, had sinds 1964 een authentiek salon op de Coupure in Gent. Het interieur werd na de opening nauwelijks nog aangepast, wat voor elke klant een unieke ervaring betekende. Wie zijn haar liet knippen bij Kenneth, vergat even in de eenentwintigste eeuw te zijn.

Haren kappen zag Kenneth trouwens nooit als een job, veeleer als een hobby. Hij was eigenlijk van plan om op zijn zeventigste te stoppen, maar toen zijn echtgenote Irène Martens in 2008 onverwacht overleed, besliste hij door te doen. “Wat moet ik anders doen?”, zei hij. Hij hield van zijn klanten.

Gezondheid verslechterde

Tomboy moest uiteindelijk gas terugnemen omdat zijn gezondheid verslechterde. Hij werd plots ernstig ziek en werd door dochter Scarlett naar de spoedafdeling gebracht. “Papa verbleef enkele dagen op intensieve zorg, maar mocht vorige donderdag naar een gewone kamer. De volgende dag sloeg het noodlot toe.”

In het ziekenhuis had Kenneth Tomboy nog aan zijn dochter gezegd dat het authentieke kapsalon niet verloren mag gaan. Scarlett besloot het interieur van het salon als één stuk te verkopen. “Aparte delen verkopen doen we niet”, zegt ze. “We hopen dat het zo kan worden hergebruikt in een kapsalon of uitgestald in een museum.”

Geïnteresseerde kopers kunnen contact opnemen met Daniel De Coninck op 0477/86.78.26. Het afscheid van kapper Kenneth vindt plaats in intieme kring.