Nieuws Oost-Vlaanderen Oudste weverij van België doet overname in Nederland

Oudste weverij van België doet overname in Nederland

Oudste weverij van België doet overname in Nederland

SLEIDINGE – Calcutta Home Fashion Group neemt House of Novalin over, een Nederlandse producent van linnen en wandbekleding. Novalin startte vorig jaar al productie op in de weverijen van Calcutta.

House of Novalin begon in de jaren ’60 met de fabricage van hoogwaardige linnen. In 2011 werd het bedrijf overgenomen door het Zweedse VeryFanny.

Nu komt het bedrijf in handen van Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverij van België. De textielfabriek in Sleidinge gaat terug tot 1848. Twee maanden geleden nam Calcutta ook al het Gentse familiebedrijf Annabel Textiles over.

“Door de nieuwe acquisitie zal House of Novalin profiteren van de uitgebreide knowhow en expertise van Calcutta en zal het zijn eigen productie- en logistieke faciliteiten hebben”, melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Bram Voogdt blijft aan als directeur van House of Novalin.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.