thumbnail_IMG-20200825-WA0001

Out of office met Daphné De Troch: piano, Michelle Obama en improvisatietheater

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in de nieuwe zomerrubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Daphné De Troch staat als co-founder mee aan het roer van de Gentse start-up Tengu. Hun platform maakt het werk van datateams makkelijker. Met veel plezier beantwoordde deze gedreven onderneemster als laatste in het rijtje onze unieke vragenlijst.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

De laatste maanden was dat vooral thuis achter mijn KORG keyboard, d.m.v. de app SimplyPiano heb ik zelf leren piano spelen, en ontdekt dat het me enorm ontspant. Als er geen Corona-beperkingen zijn, vind je me vaak op Dok Noord bij Hal16 of OR Espresso bar met vrienden of mijn man.

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis/plek om tot rust te komen in Oost-Vlaanderen?

Mijn favoriete restaurant is Maste, zij lieten zich inspireren door de Scandinavische hygge cultuur. Het eten is er enorm lekker, het interieur rustgevend en de uitbaters en hun personeel heel vriendelijk.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aanbod 'Made in Oost-Vlaanderen‘ is?

Mijn bedrukte kleding haal ik altijd bij 9K, koffiebonen bij OR Coffee, mijn brood bij de Turkse bakker op de hoek en mijn pralines sowieso altijd bij Joost Arijs.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Ik heb echt een enorme hekel aan strijken. Gelukkig dragen mijn man en ik zelden kleding dat moet gestreken worden. Als het dan toch moet, probeer ik het aangename aan het onaangename te koppelen door tegelijk naar een serie op Netflix te kijken.

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Ik zou wel eens graag Michelle Obama ontmoeten, vooral omdat ik haar boek "Becoming" interessant vond en het graag verder zou willen bespreken met haar. Sowieso vind ik het altijd leuk en interessant om andere ondernemers beter te leren kennen. Vaak zijn er veel gelijkenissen, en dus veel stof om over te praten. Voor je het weet is de avond om.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

Mijn collega’s bij Tengu zijn zeer sterk in tafeltennis, daar ben ik af en toe wel eens jaloers op.

Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?

Over hoe weinig aandacht er is voor de positieve zaken die voortkomen uit data in de kranten.

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik ben een Bourgondiër, ik hou ervan om goed te eten en daar de volmaakte wijntjes bij te drinken. Echter, hou ouder ik word, hoe meer ik moet letten om gezond te eten en regelmatiger te sporten.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?

Op een onbewoond eiland, waar het gans het jaar door tussen de 21 en 28 graden is, met mooie natuur.

Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?

Mijn man, Dietrich Moerman, hij is altijd mijn sparring partner en de persoon waarop ik kan steunen.

Op welke slechte gewoonte word je wel eens aangesproken door vrienden, familie, collega’s?

Dat ik mijn frietjes te snel op eet.

Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?

Dat zal vooral afhangen van het feit of ik nog de juiste persoon op de juiste plaats ben. Als dat moment eraan komt, zal ik me niet te trots voelen om een stap opzij te zetten.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?

Dezelfde als nu. Mijn auto is voor mij eigenlijk een praktische tool om mij snel en op gelijk welk moment van de dag van punt A naar B te brengen. En gezien ik in Gent woon, staat die tijdens de week veel op stal.

Vul gerust zelf aan met een leuk weetje over jou…

Voor wie zichzelf graag uitdaagt in het tonen van kwetsbaarheid, raad ik improvisatietheater aan. Het rukt je compleet uit je comfortzone de eerste keren, maar de kick en ontspanning die je ervan krijgt, is ongelooflijk. Kom zeker eens kijken naar optredens van Compagnie Amai, als je nog niet zou weten wat improvisatietheater inhoudt.

Lees ook de vorige Out of office interviews met Cynthia CoulierWout MeulemanSonia PypaertTibbe VerschaffelNele Van DammeCharlotte Matthys, Wouter Braeckman, Marjolein Van Dorpe, Maya Staels en Arne Cosyns.