IMG_4052 (1)

Out of Office met Jules Dobbelaere: adrenaline, avontuur en de perfecte risotto

GENT – Tijdens de vakantieperiode zijn ook heel wat Oost-Vlaamse ondernemers ‘out of office’. We nemen daarom graag poolshoogte van hun zomerse activiteiten. Taito-oprichter Jules Dobbelaere (29) ontwikkelt met zijn start-up driewielige steps, maar tijdens de zomer zoekt hij meer adrenaline.

Wat was je eerste vakantiejob? 

"Ik hielp bij het opzetten en bemannen van de merchandise shop op Rock Wechter en Pukkelpop."

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?

"Al sportend in de natuur, liefst met wat adrenaline en adventure."

Wat staat er deze zomer bovenaan jouw bucketlist?

"Twee dingen. Ik ga paragliden in het bergenlandschap van Tirol, en daarnaast ook hiken in de bergen met mijn gezin en vrienden."

Waar staat het vakantiehuis van jouw dromen?

"Die staat in Costa Rica aan de kust van Santa Teresa. Het is een magnifieke onaangeroerde kustlijn met prachtige diverse fauna en flora. Het is er heerlijk om te surfen en te genieten van een uitzonderlijke zonsondergang. Er hangt een zalige sfeer, en je kan er de lekkerste cocktails en aperitiefbordjes bestellen."

Met welke ondernemer zou je graag eens tafelen deze zomer?

"Bill Gates. Zijn visie over hoe we een klimaatramp kunnen vermijden is bijzonder optimistisch en inspirerend. Wij als mensen zullen moeten ophouden met het toevoegen van broeikasgassen aan de atmosfeer. Bij vrijwel elke activiteit in het moderne leven komen broeikasgassen vrij. Ik nodig uit om zijn boek 'Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden?' deze zomer te lezen. Zo begrijp je de 'bigger picture'.

Voor welke cursus zou je jezelf willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

"Kite surfen. Ik heb er een weekje van mogen proeven drie jaar geleden in Kaapverdië, en dat smaakte naar meer!"

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

"Risotto à la Julio! Dat is heerlijke risotto met paddestoelen, venkel en Iberico Pancetta, afgewerkt met veel Parmigiano en Bieslook."