Foto: Joost De Bock Foto: Joost De Bock

Out Of Office met Leopold De Ketelaere van Brouwerij Hedonis: “Onlangs ben ik beginnen drummen, volgens mij een gevolg van een quarter-life crisis”

Leopold De Ketelaere richtte in 2015 Brouwerij Hedonis op, met Ouwen Duiker als populairste biertje. “Een uit de hand gelopen hobby”, zegt hij zelf. Wanneer Leopold out of office is, kunnen we hem vinden aan zee of achter zijn drumstel.

Hoi Leopold! Heb jij deze zomer al een welverdiende vakantie gehad?

“Volgende week heb ik twee weken verlof. Ik vind het moeilijk om het werk twee weken los te laten, maar ik heb er wel nood aan. We gaan met het gezin een weekje naar Nieuwpoort met de fiets. Mijn schoonouders hebben daar een huis, maar ze zijn zelf weg.”

Hoe zit zo’n dag er dan uit met de kinderen aan de zee?

“We maken op voorhand niet te veel plannen. Uiteraard willen we eens naar het strand gaan, maar ook niet te veel, want ik hou eigenlijk niet zoveel van zand. Mijn schoonouders hebben een zwembad in de tuin, dus ik vermoed dat we daar ook gewoon te vinden gaan zijn. De kinderen gaan ook wel eens graag naar Sealife. Voor de rest zien we wel. Ik denk dat er wel wat spontaniteit zal zijn.”

Kan je gemakkelijk stilzitten op reis? Of moet er genoeg animo zijn?

“De eerste dagen vind ik dat echt moeilijk, omdat ik nog volop in de drive en adrenaline van het werk zit. Mijn vrouw vindt het heel vervelend dat ik moeilijk kan stilzitten (lacht). Na een paar dagen geraak ik gelukkig wel in ontspanningsmodus. Ik vertrouw ook volledig op Jasper, die de Brouwerij dan recht houdt. Dat helpt wel.”

Wat zal je bestellen op restaurant?

“Mijn vrouw eet niks uit de zee. Op restaurant geniet ik dus graag van een stukje vis.”

Lees ook: Gentse kunstenaar tekent artistiek etiket voor bier Ouwen Duiker

Doe je graag festivals?

“Ja, maar ik heb daar nu echt weinig tijd voor. Als student nam ik wel echt alle populaire festivals mee. Ik wil heel graag nog eens naar Graspop, daar had ik altijd een magische tijd. We gaan wel naar Rock Ternat omdat we het festival sponseren met brouwerij Hedonis. Dat is zeker iets om naar uit te kijken.”

Is er een cursus waarvoor je je zou inschrijven als je er de tijd voor zou hebben?

“Absoluut. Ik zou echt wat beter willen worden in elektrotechniek. Ik wil niet meer zo afhankelijk zijn van externe firma’s, dus het zou handig zijn als ik daarin zou bijleren. Dat staat heel hoog op mijn lijstje.

Ik volg nu ook drumles, een gevolg van mijn quarter-life crisis (lacht). Ik wilde dat al lang doen, en mijn mede-vennoot ging hier meteen in mee. We hebben onszelf dus een drumstel aangeschaft die nu hier in de brouwerij staat. Op maandagavond, wanneer we allebei kunnen, komt er iemand drumles geven. We zijn daar nu een halfjaar mee bezig. Ik merk al wel vooruitgang, of dat hoop ik toch alleszins. Ik vind het echt fantastisch. Wanneer ik hier overdag rondloop en energie kwijt moet, begin ik ook gewoon te drummen.”

Heb je een muzikale achtergrond? Of was het beginnen van 0?

“Ik heb wel een muzikale achtergrond. Drummen is natuurlijk iets anders dan standaard noten leren, dus het was wel even erin komen.”

“Ik ging alleen naar Noorwegen en kwam in een sneeuwstorm terecht. Dat was de strafste reis ooit”

Leopold De Ketelaere

Lees je graag?

“Ik wou echt dat ik een lezer was. Ik heb de neiging om heel moe te worden als ik lees, en te beseffen dat ik een hele pagina opnieuw moet lezen omdat ik er niets van heb onthouden. Ik vind het spijtig, want er zijn zoveel boeken die mij interessant lijken. Jammer genoeg is dat echt niet aan mij besteed.”

Wat was je beste reis ooit?

“De beste reis ooit was een tripje naar Noorwegen met wat kameraden toen we net waren afgestudeerd van het middelbaar. We zijn toen gaan trekken met de rugzak. Maar de strafste reis ooit, was toen ik alleen terug ging. Ik ging net over de poolcirkel naar een eilandje naast Noorwegen. Ik sliep ook willekeurig bij mensen thuis. De bedoeling was om van zuid naar noord te wandelen, maar toen kwam ik in een sneeuwstorm terecht. Dat was wel heftig. Er waren momenten dat ik dacht: als ik nu onderkoel, word ik tien uur lang niet gevonden. Ik besliste dan maar om te liften. Al bij al was het een geweldige ervaring. Ergens voelde ik mij alleen, maar die hele reis gaf mij ook een kick.”