Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Matthias Browaeys: “Een hele nacht naar Montenegrijnse liedjes luisteren, daar pas ik voor”

Out of office met Matthias Browaeys: “Een hele nacht naar Montenegrijnse liedjes luisteren, daar pas ik voor”

Out of office met Matthias Browaeys: “Een hele nacht naar Montenegrijnse liedjes luisteren, daar pas ik voor”

GENT – Tijdens de vakantieperiode zijn ook heel wat Oost-Vlaamse ondernemers ‘out of office’. We nemen daarom graag poolshoogte van hun zomerse activiteiten. Matthias Browaeys is CEO van WinWinner en kijkt uit naar een vakantie onder de Spaanse zon. “Vanaf 5 augustus druk ik de out of office-knop in en vertrek ik met enkele vrienden naar Marbella.”

Wat staat er deze zomer bovenaan jouw bucketlist?

“In april liep ik een stevige blessure op, namelijk twee spierscheuren in hetzelfde been. Ik ben direct in een revalidatietraject gedoken van vier maanden.”

“Ik hoop deze zomer terug op het padelveld te staan met mijn vrienden. Want daar kan ik mij echt uitleven en even alles vergeten. De ambitie is om begin augustus terug pijnvrij te kunnen spelen.”

Wat was je eerste vakantiejob?

“Mijn kot in Gent was in dezelfde straat als RoomeR: een merk van vlierbessenlikeur en al decennia lang een typisch Gents topproduct. Ik hielp als student mee in het bedrijf, van flessen spoelen tot bloemen plukken, bottelen en verpakkingen maken.”

“Het was hard werken, maar ik hield van de job omdat je echt meehielp om de oogst tot bij de consument te brengen. Ik heb ontzettend veel respect voor Jeroen, de oprichter van het bedrijf. Ik zie veel drankjes passeren bij WinWinner, maar dit is toch echt wel dé referentie om van 0 een bedrijf uit de grond te stampen in de drankensector.”

Als je ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?

“Veel verlof neem ik niet als ondernemer, dus als ik dan vakantie heb, ruil ik België graag in voor een zuiderse bestemming. Vanaf 5 augustus druk ik de out of office-knop in en vertrek ik met enkele vrienden naar Marbella.”

Voor welke reisbestemming wil je onze lezers waarschuwen?

Ik had drie weken geleden een vrijgezellenfeest in Montenegro. Op zich een super mooie regio, het deed me een beetje denken aan de Provence. Maar uiteraard hadden wij een ander doel dan genieten van het fauna en flora. We zijn in veel clubs geweest om te feesten.”

“Bart Verhaeghe nam zeker niet de gemakkelijkste weg, maar zijn parcours is indrukwekkend.”

Matthias Browaeys

“Wat ik mij wel beklaagde achteraf is dat er geen enkel Engelstalig liedje gespeeld werd. Een hele nacht lang naar Montenegrijnse liedjes luisteren, daar pas ik toch wel voor. Gelukkig hadden we met de vrijgezellen bende zoveel plezier waardoor het uiteindelijk wel een superleuke trip was.”

Waar staat het vakantiehuis van jouw dromen?

“Het is geen publiek geheim dat ik mijn hart heb verloren in Madrid. Ik vind het een prachtige stad die echt leeft. Ik zou er ooit graag een vakantiehuis hebben, maar dan eerder een dakappartement met zwembad.”

Welke plek in Oost-Vlaanderen krijgt jouw voorkeur op TripAdvisor? Waarom?

“Ik hou ervan om na een drukke dag ‘eentje te gaan drinken’. En vaak doen we dat in de Gentse zomerbar Gazon. Ik vind het een superleuke locatie met een zomerse vibe. We worden er altijd goed bediend en – ook al is het maar 10 minuten van mijn woonplaats – ik voel mij er direct op vakantie. Ik ben fan!”

Voor welke cursus zou je jezelf willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

“Het klinkt misschien vreemd, maar ik wil dringend een cursus reanimatie volgen. Ik vind het erg dat – mocht er morgen iets gebeuren met een persoon in mijn omgeving – ik niet kan ingrijpen.”

“Het zit zeker niet in mijn aard om dan te blijven staan en toe te kijken, maar ik zou echt niet weten wat ik moet doen. Ik ga voor heel het bedrijf zo’n sessie inplannen.”

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

“Koken is echt mijn ding niet. Maar onlangs leerde ik pasta met verse groene pesto maken door mijn vriendin. Het is echt mijn lievelingskost en ben ontzettend blij dat ze mij dit heeft geleerd. Alleen wil ik wel tijdens zo een kookwedstrijd haar gebruiken als joker.”

 

Met welke ondernemer zou je graag eens tafelen deze zomer?

Ik zou het ontzettend fijn vinden om een met Bart Verhaeghe te kunnen lunchen. Ik ben een Club Brugge-supporter en heb ook ontzettend veel respect voor de man. Hij is echt een ondernemer pur sang en heb hem al enkele keren aan het werk gehoord tijdens een lezing. Verhaeghe nam zeker niet de gemakkelijkste weg, maar zijn parcours is indrukwekkend.”

Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?

“Twee weken geleden was ik bij de gelukkigen die hun vlucht mochten omboeken naar aanleiding van de staking bij Ryanair. Maar naast de luchtvaartsector zijn er bij zoveel verschillende bedrijven signalen van de vakbonden om het werk neer te leggen, en dat doet toch mijn wenkbrauwen fronsen.”

“Een gil naar meer koopkracht is slogan van elke betoger. Maar hebben we het hier dan effectief zo slecht? Volgens mij zijn er veel mensen die vergeten dat België wereldwijd een van de enige landen is waar koopkracht gegarandeerd is door de automatische indexering.”

“Eigenlijk wordt er gestaakt voor iets dat in het verleden al afgedwongen is. Zonde. En vooral jammer voor de werkgever die hier de dupe van is.”

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

“Ik heb twee fantastische collega’s in het managementteam, Sam Vincke en Stig van Peer. Als deze heren mij bellen om 3u ‘s nachts zal ik zeker opnemen.”

“De kans bestaat ook wel dat ik uit mijn bed word gebeld omdat ik een feestje mis, maar los daarvan zijn het harde werkers en zal ik altijd klaarstaan voor hen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.