Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Wouter Trappers: “Ik check dagelijks welke golven we aan onze kust mogen verwachten”

Out of office met Wouter Trappers: “Ik check dagelijks welke golven we aan onze kust mogen verwachten”

Out of office met Wouter Trappers: “Ik check dagelijks welke golven we aan onze kust mogen verwachten”

GENT – Tijdens de vakantieperiode zijn ook heel wat Oost-Vlaamse ondernemers ‘out of office’. We nemen daarom graag poolshoogte van hun zomerse activiteiten. Wouter Trappers is CEO en oprichter van databedrijf Xudo. Voor zijn studies filosofie was hij een primus op de papa-school. Of dat maakt hij zijn kinderen toch wijs.

Wat was je eerste vakantiejob?

“Ik woon ondertussen meer dan twintig jaar in Gent, maar ben opgegroeid in de Kempen. Mijn allereerste job was als afwasser in een restaurant in Poppel, daarna was ik enkele zomers rekkenvuller in de Colruyt van Oud-Turnhout.”

“Tenslotte ben ik nog een enkele zomers orderpicker geweest in het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg met de nachtploeg. In het Belgische hoofdkantoor van Lidl kwam ik voor het eerst in contact met data. Veel retail ervaring dus!”

Wat staat er deze zomer bovenaan jouw bucketlist?

“Verhuizen naar onze woning in Sint-Amandsberg. Na jaren van hard werk – binnen ons gezin vooral door mijn vrouw – en een combinatie van vergunnings- en coronaperikelen, komt eindelijk de verhuisdatum dichter bij.”

“We hebben al een korte gezinsvakantie naar Europapark in Duitsland en een camping in de Elzas achter de rug, dus vanaf nu gaat alle energie naar de verhuis.”

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?

“Ik check dagelijks welke golven we aan de onze kust mogen verwachten op een aantal gespecialiseerde websites. Van zodra de golven het toelaten, kan je me vinden op een surfplank in de Noordzee. Als het even lukt neem ik ook mijn zoon mee om hem te laten proeven van deze leuke sport.”

Welke plek in Oost-Vlaanderen krijgt jouw voorkeur op TripAdvisor?

“Als ik niet aan het verhuizen of surfen ben, kan je me vinden in Gent. Naargelang de zin van de dag trek ik dan naar de natuur in de Gentbrugse Meersen of de plantentuin, of pak ik het meer actief aan in het skatepark.”

“Soms trek ik ook de culture kaart en trek ik naar het SMAK, het MSK of de Krook. In het laatste geval mag een koffie in Full Circle zeker niet ontbreken.”

Hoe kies jij de perfecte vakantiebestemming?

“Voor onze gezinsvakantie houden we het graag eenvoudig: een camping met een zwembad op een halve dag rijden is ideaal voor ons. Onze dochter houdt erg veel van dieren, dus een leuke zoo in de buurt is mooi meegenomen.”

Waar staat het vakantiehuis van jouw dromen?

“Eerder dan een vakantiehuis, verkies ik een ingerichte surfbus die ik kan neerzetten waar de golven zijn. Hiermee zou ik dan wel eens naar Galicië in Noord-Spanje of in Cornwall in Zuid-Engeland willen rijden.”

Voor welke reisbestemming wil je onze lezers waarschuwen?

“Gelukkig heb ik geen al te slechte persoonlijke ervaringen op reis gehad, al adviseer ik iedereen die tijdens een verlengd weekend naar Normandië trekt om op tijd te reserveren. Op onze roadtrip een tijdje geleden hadden we dat niet gedaan en hebben we lang moeten zoeken naar een vrije kamer.”

Met welke ondernemer zou je graag eens tafelen deze zomer?

“Reid Hoffman, ook wel het orakel van Silicon Valley genoemd. Hij is een getraind filosoof – met een doctoraat over Wittgenstein op zak – en co-founder van LinkedIn. Ik heb zelf een achtergrond in filosofie. Ik zou hem vragen of hij unieke eigenschappen van een filosoof ziet en hoe die in de zakenwereld van pas komen.”

Wat is jouw favoriete zomercocktail?

“Geef mij maar bier, Omer dan liefst.”

Welk wereldrecord zou jij kunnen verbreken?

“Mijn kinderen zouden waarschijnlijk zeggen: het wereldrecord flauwe mopjes maken. Ik maak hen alvast graag wijs dat ik in het vak flauwe moppen steevast de eerste plaats scoorde op de papa-school.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.