Nieuws Oost-Vlaanderen Overname Belgische topspeler en hofleverancier

Overname Belgische topspeler en hofleverancier

Overname Belgische topspeler en hofleverancier

GERAARDSBERGEN – De grootste Belgische bouwgroep Besix, een wereldspeler in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies – heeft zopas de Belgische interieurspecialist Flamant, met hoofdvestiging in Geraardsbergen, overgenomen.

Het gerenommeerde interieurbedrijf, dat al een tijd op zoek was naar versterking en nieuwe mogelijkheden, krijgt door de overname een unieke kans om opnieuw te groeien en haar internationale ambities verder uit te bouwen. Kurt Moons, die eerder aan het hoofd stond van o.a. Brantano, Santana en de Eddy Merckx Group, wordt aangesteld als nieuwe CEO. De continuïteit en het groeipotentieel van het bedrijf staan op dit moment voorop, zo stelt de overnemer.

Johan Beerlandt, voorzitter van de Raad van Bestuur van Besix Group, is overtuigd van het potentieel van Flamant. Hij is daarom van plan ook zelf een belang te nemen in de onderneming, na afronding van de overname.

Geen ontslagen

Flamant lichtte zijn medewerkers eerder vandaag in over de overname. Besix Group stelde daarbij meteen dat de 79 actieve werknemers van Flamant in dienst blijven, net zoals de maatschappelijke zetel in Geraardsbergen blijft. Ook Alex Flamant, de oprichter van het bedrijf, blijft actief als Creative Director.

De bedoeling is alvast dat Flamant een frisse heropstart maakt en opnieuw kan doorgroeien op de internationale markt. Precies daarvoor is de expertise, ervaring en werkkracht van het huidige Flamant-team essentieel, zo benadrukt de overnemer.

Reorganisatie

De overname is het gevolg van een procedure van gerechtelijke reorganisatie. Het bedrijf werd in 1978 opgericht en werd sinds 2007 zelfs officieel hofleverancier. De onderneming kende in haar beginperiode een snelle groei en draaide aan de top van haar bestaan, in 2008, een omzetcijfer van 44 miljoen euro. In de nasleep van de economische crisis was het bedrijf echter genoodzaakt herstructureringen door te voeren, wat zorgde voor een forse daling van het omzetcijfer.

“Met de overname van Flamant zetten we onze eerste stappen in de retailmarkt, maar het is een zeer bewuste keuze. We zijn ervan overtuigd dat Flamant alle potentieel heeft en internationaal nog verder kan groeien. Met ons breed commercieel netwerk, onze sterke funderingen en onze internationale footprint kunnen we zeker Flamant ondersteunen in deze groei”, aldus Rik Vandenberghe, CEO van Besix Group

Voor welk bedrag het handelsfonds overgenomen werd, wordt niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.