Nieuws Oost-Vlaanderen Overname in uitzendsector : Asap neemt Ritmo over

Overname in uitzendsector : Asap neemt Ritmo over

Overname in uitzendsector : Asap neemt Ritmo over

asapUitzendgroep ASAP neemt hr-dienstverlener Ritmo over. De eigenaars van ASAP HR Group en Ritmo bereikten hierover een akkoord op 29 april. De overname – die de mededingingscommissie nu eerst nog moet goedkeuren – kadert in de groeistrategie van ASAP, dat in OOst-Vlaanderen kantoren heeft in Gent en Evergem.

Met de 20 nieuwe kantoren verankert de HR-groep haar marktaandeel voornamelijk in Antwerpen en klimt ze naar een top-3 positie in deze provincie. Via Ritmo krijgt ASAP ook meer grip op nichemarkten zoals haven & maritiem, technics, contact centers & artiesten. Door de integratie stijgt de omzet dit jaar bij de ASAP HR Group naar 220 miljoen euro en het personeelsbestand naar 420 personen.

De voorbije jaren realiseerde ASAP een aanzienlijke groei. Zo nam het Limburgse familiebedrijf sinds 2007 All Right Interim, Techno-Assist, GIL Interim en de Belgische Tènce Interim-kantoren over en groeide het in de HR-sector uit tot een Belgische top-10 speler. Wanneer de mededingingscommissie het licht op groen zet voor deze nieuwe overname, zet ASAP een volgende belangrijke stap in haar uitbreiding. ASAP klimt hierdoor van de 9e naar de 6e plaats in de sector.

De overname werd begeleid door de zakenbank NIBC, die ASAP heeft bijgestaan met de transactie.

“Het is geen toeval dat we voor onze verdere groei toenadering zochten tot Ritmo,” zegt Ruben Peumans, CEO van de ASAP HR Group. “We krijgen nu meer slagkracht in regio Antwerpen én halen extra expertise in huis voor niches zoals haven & maritiem, technics, contact centers & artiesten. Knowhow en services die ons huidige HR-dienstenaanbod mooi aanvullen. Ook de Ritmo-bedrijfscultuur sluit mooi aan bij ons. Zij zijn ook een familiebedrijf met vlakke structuur en korte communicatielijnen en hechten veel belang aan positieve waarden en jobtevredenheid. Dat zal de wederzijdse integratie alleen maar vlotter doen verlopen.”

Ritmo heeft vandaag 20 kantoren, waaronder ook één in Beveren.  Opgaan in een grotere groep is voor het bedrijf een keuze voor de toekomst. Bea Van Valkenburg – gedelegeerd bestuurder Ritmo: “Door op te gaan in de ASAP HR Group kunnen we onze sterktes toekomstgericht uitbouwen. Dat is ook goed nieuws voor onze klanten, uitzendkrachten en medewerkers. Via ASAP krijgen ze nu toegang tot een veel breder palet aan HR-diensten, aangevuld met onze ruime ervaring in onze nichemarkten. Ook het persoonlijke contact verdwijnt niet. Het familiale gevoel en de hoge graad van service die ze bij ons gewend zijn, vinden ze ook bij ASAP terug.”

De verdere uitrol van het integratieplan gaat van start, eens de mededingingscommissie haar goedkeuring voor de overname heeft gegeven. Zowel Ritmo als ASAP benadrukken dat de continuïteit in dienstverlening naar klanten voorop staat en gegarandeerd wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.