4503b0a0-6512-4323-be69-557e68c7a094

Overname Kumpen leidt tot twee fusies

DRONGEN - Sinds de overname van het Drongense Aswebo door Willemen Groep in 2011 was Kumpen al voor 50 procent in handen van Willemen. Op de algemene aandeelhoudersvergadering van Kumpen werd de resterende 50 procent van de aandelen van Kumpen nv overgedragen aan Willemen Groep. Deze overname leidt tot twee fusies belangrijke fusies.

Kumpen werd in 1945 opgericht als draineerbuizenfabriek. De onderneming kende een forse expansie en de activiteiten werden gaandeweg uitgebreid met respectievelijk infrastructuur-, riolerings- en bouwwerken. De zeven generaties oude Willemen Groep, op heden de grootste familiale bouwgroep van België, heeft heel wat raakvlakken met het bedrijf. Met deze overname breidt van Kumpen nv zijn emperium nog verder uit.

Twee fusies

Op 1 juli 2018 zal het bouwbedrijf Willemen General Contractor gefuseerd worden met de bouwafdeling van Kumpen. Samen vormen zij dan Willemen Construct nv met hoofdzetel in Mechelen en een vestiging in Hasselt. Bart D’hont, de huidige algemeen directeur van Willemen General Contractor, krijgt de leiding over Willemen Construct. 

Op gelijkaardige manier smelten de wegenbouwers Aswebo en Aannemingen Van Wellen samen met de infra-afdeling van Kumpen. Samen vormen zij Willemen Infra nv met hoofdzetel in Drongen en vestigingen in Hasselt, Kapellen en het Waalse Fleurus. Kurt Kesteloot, de huidige algemeen directeur van Aswebo, komt aan het hoofd te staan van Willemen Infra.

Heel wat raakvlakken

Willemen Groep en Kumpen werkten de voorbije jaren reeds op verschillende vlakken samen. Beide partijen zijn dan ook tevreden met de overname. “Binnen de familie hebben we geen opvolging. Bovendien vinden we bij Willemen Groep dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen stemmen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan”, aldus Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van Kumpen. 

“Al snel was duidelijk dat de overlap tussen de activiteiten van Kumpen en enkele andere bedrijven in onze groep heel groot is en er ook op geografisch vlak en qua operationele aanpak heel wat raakvlakken en overeenkomsten zijn”, gaat Tom Willemen verder. "Deze twee fusiebewegingen laten ons toe om onze activiteiten beter op elkaar af te stemmen en onze groepsstructuur te vereenvoudigen om zo onze klanten nog beter te bedienen. Klanten, onderaannemers en leveranciers zullen voorafgaand geïnformeerd worden over de gebruikelijke administratieve aspecten ervan.”

K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen gespecialiseerd in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling van Kumpen (Kumpen RED) zijn niet betrokken in de overname.