Nieuws Oost-Vlaanderen Overnamestrijd rond brouwerij Bosteels?

Overnamestrijd rond brouwerij Bosteels?

Overnamestrijd rond brouwerij Bosteels?

naamloosBrouwerij Duvel Moortgat en concurrent Heineken zouden volgens De Tijd interesse hebben om Brouwerij Bosteels uit Buggenhout over te nemen. Of dat ook klopt zal nog moeten blijken, al is de interesse voor Brouwerij Bosteels door geen van de betrokken partijen ontkend.  

Brouwerij Bosteels werd opgericht in 1791 door Everarist Bosteels en is tot op heden reeds 7 generaties in handen van dezelfde familie, achtereenvolgens door stichter Everarist, Jozef, Martin, Leon, Antoine, Leon en Antoine Bosteels. In 2014 kwam een deel van de brouwerij evenwel in handen van het overnamefonds Waterland

De drie topbieren van Bosteels zijn Kwak, dat onder meer bekend is om zijn speciale glas (foto), Tripel Karmeliet en Deus. Door de overname van de brouwerij uit Buggenhout zou Duvel Moortgat zijn assortiment speciaalbieren kunnen uitbreiden. Maar precies daarop zou ook Heineken azen, omdat de Nederlandse pilsjesbrouwer nog niet erg sterk staat in het segment van de speciaalbieren, die tegenwoordig meer gegeerd zijn dan de gewone pilsbieren.

Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en PALM Belgian Craft Brewers, dat recent nog in handen kwam van het Nederlandse Bavaria,  organiseerden in juni nog samen de Great Breweries Marathon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.