Nieuws Oost-Vlaanderen Panos Veldstraat in nieuwe handen

Panos Veldstraat in nieuwe handen

Panos Veldstraat in nieuwe handen

GENT – Zelf zal je waarschijnlijk weinig verschil merken wanneer je een broodje in de Panos aan de Gentse Veldstraat gaat kopen, maar sinds kort is de zaak in nieuwe handen. Voormalige eigenaars Joline De Lange (36) en Maarten Morren (38) gingen met behulp van overnamebegeleider Aquis op zoek naar een opvolger en vonden deze in Jimmy Van Vaerenberg. Met reeds drie Panos-vestigingen onder zijn hoede is hij alvast geen onbekende.

De Panos in de Veldstraat werd opgericht in 1998 door Dirk De Lange en Christine Haegeman. In 2004 stapten dochter Joline De Lange en haar partner Maarten Morren mee in de zaak, waarna ze in 2013 de winkel ook effectief overnamen. Twee jaar geleden kwam de Panos in de Walpoortstraat iets verderop vrij en maakte het koppel van deze opportuniteit gebruik om een tweede zaak op te starten. Nu besloten ze dat het tijd werd om een andere richting uit te gaan en de vestiging in de Veldstraat te verkopen.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Joline De Lange: “We zijn op een punt in ons leven dat we iets anders willen gaan doen, al weten we nog niet zeker welke richting we willen uitgaan. We hebben beiden een bachelor informatica op zak en Maarten wil graag verder in de IT. Zelf zou ik graag in het operationele actief blijven en meer een management functie gaan bekleden. Zo ben ik ook afgevaardigde van de zelfstandige franchisenemers bij Panos. In die richting wil ik verder gaan. Ook de Panos in de Walpoortstraat blijft voorlopig in onze handen.”

Overname met hulp van Aquis

Voor de overname gingen Joline en Maarten op zoek naar een partner die hen kon begeleiden bij zowel de waardebepaling als het zoeken naar een gepaste overnemer. De Gentse overnamebegeleider Aquis ging voor hen op zoek naar potentiële kandidaten, maakte een eerste selectie en ging de gesprekken aan. “Ze hebben ons helemaal ontzorgd in dit proces met hun expertise.”

Ondanks dat we in onzekere tijden vertoeven, was er veel interesse in de zaak. “Veel mensen zijn op zoek naar een opportuniteit, maar zijn wel afwachtend om uiteindelijk te beslissing te nemen”, zegt Joline. Samen met Aquis vonden ze uiteindelijk de ideale partner in Jimmy Van Vaerenberg. Hij is reeds gekend bij Panos en baat de vestigingen in Wijnegem Shopping Center, Berchem en Eeklo uit.

In goede handen

“Het is heel snel gegaan”, vertelt Joline. “De overname vond plaats op 1 september en Jimmy is nu al aan de slag in de zaak. Wij blijven nog een maand stand by om alles in goede banen te leiden, maar hebben er vertrouwen in dat zowel de zaak als ons personeel, dat overigens gewoon aan de slag kan blijven, in goede handen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.