Nieuws Oost-Vlaanderen Papilium schenkt kantoormeubilair weg na make-over door buro+

Papilium schenkt kantoormeubilair weg na make-over door buro+

Papilium schenkt kantoormeubilair weg na make-over door buro+

HEUSDEN/SINT-MARTENS-LATEM/SINT-DENIJS-WESTREM – Naar aanleiding van zijn groei en het 10-jarig bestaan van Papilium, vernieuwde het consultancybedrijf uit Heusden onlangs zijn kantoor. Dit deed het in samenwerking met kantoorinrichting specialist buro+ uit Sint-Martens-Latem. “Jan van buro+ stelde voor onze kantoorartikelen en meubilair te schenken aan een organisatie die deze goed kan gebruiken. Dat vonden we een fantastisch idee! Ze krijgen nu een tweede leven op de de basisschool Sint Paulus in Sint Denijs Westrem.”

Papilium is een groeiend management consulting bedrijf dat bedrijven door succesvolle bedrijfstransformaties loodst. De consultants van het adviesbureau werken vaak op locatie waardoor de meubels en kantoorartikelen vandaag nog altijd zeer geschikt zijn om leerlingen en leraren te ondersteunen. “We zijn heel blij dat we met deze schenking ook iets kunnen teruggeven aan de maatschappij.”

Kantoor make-over

De schenking is een gevolg van de herinrichting van de kantoren van Papilium door buro+. Deze specialist in kantoorinrichting groeide voort uit het vroegere Sema-bureau in Maldegem en verhuisde iets meer dan een jaar geleden naar Sint-Martens-Latem. Van daaruit bedienen ze klanten in heel Vlaanderen. “We voorzien alles van losstaand meubilair, met een grote focus op het verbeteren van de akoestiek in kantoren. Dit doen we zowel bij grote als kleine organisaties.  Onze klantenportefeuille is heel gevarieerd en gaat van banken, advocatenkantoren en mulitnationals tot vzw’s en gemeentebesturen”, zegt zaakvoerder Jan Vandenhende.

De thuisbasis van Papilium transformeerde buro+ van een klassiek kantoor naar een grote coworking space met meerdere flexruimtes. De aparte ruimtes worden nu ingezet als concentratieruimtes met schermen om via e-meetings contact te kunnen houden met klanten en collega’s. “Deze ruimtes werden akoestisch geoptimaliseerd voor een betere concentratie van de werknemers en spelen volledig in op het ‘nieuwe werken’.”

Waardevolle schenking

In plaats van het ‘oude’ meubilair te verkopen, werd besloten het te schenken aan basisschool Sint Paulus in Sint Denijs Westrem. Jan Vandenhende vertelt: “Met buro+ partneren met een aankoopvereniging van een 120-tal sociaal economische verenigingen uit Vlaanderen en Brussel, waar we vaak meubilair dat klanten van ons niet meer wensen aan kunnen schenken. We bieden dit ook aan aan enkele scholengroepen. Dit wordt steeds sterk gewaardeerd, en is voor ons een manier om ons steentje bij te dragen aan de circulaire economie. Het is een win-win situatie want de vzw’s kunnen de vrijgekomen middelen goed gebruiken voor hun werking en de bedrijven hebben geen transportkost of zorgen bij het kwijtraken van hun kantoorartikelen.”

“Ik vind het een heel mooi gebaar dat Papilium zijn meubels op deze manier wil wegschenken. Er waren mooie zaken bij waarvoor ze zeker nog geld gekregen konden hebben. In plaats daarvan besloten ze het te schenken aan een school die het materiaal heel goed kan gebruiken”, besluit Vandenhende.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.