Nieuws Oost-Vlaanderen Pars Pro Toto wint 2 Henry van de Velde Awards

Pars Pro Toto wint 2 Henry van de Velde Awards

Pars Pro Toto wint 2 Henry van de Velde Awards

GENT – Vorige week maakte Flanders DC de winnaars van de Henry van de Velde Awards 2021 bekend. Pars Pro Toto werd bekroond in 2 categorieën: Een eerste award (project voor Bebat) in de categorie “Business Innovation” en een tweede award (project voor Aerosleep) in de categorie “Consumer Products”.

“We zijn superblij!”, zegt Wim Van den Hende, managing partner bij Pars Pro Toto, trots. “De Henry van de velde Awards worden uitgereikt in 9 categorien. Per categorie zijn er 3 winnaars. We vinden het fantastisch om bekroond te worden met 2 totaal verschillende projecten. Als innovatiespecialisten en productontwikkelaars zijn we actief in diverse sectoren, van industrie tot gezondheidszorg en van KMO tot multinational. Het is fijn om te zien dat ‘werken in de breedte’ dubbel gewaardeerd werd door de jury.”

Project Bebat inzamelsysteem en displays

Het eerste project waarvoor Pars pro Toto bekroond werd met een award is het Bebat inzamelsysteem. Bebat zamelt al 25 jaar batterijen in. Maar batterijen veranderen, hoe we ze inzamelen dus ook. De huidige inzameling laat geen opsplitsing van de batterijstroom toe op basis van de chemische samenstelling en/of staat van de batterijen. De inzamelstroom bestaat dus per definitie uit alle mogelijke soorten batterijen en dat brengt extra risico’s met zich mee (zoals meer kans kortsluiting en oververhitting).

De toename van lithiumbatterijen in de stroom speelt hier een belangrijke rol in. Daarom was het voor Bebat belangrijk om in te zetten op veiligheid en extra convenience in het inzamelpunt.Pars pro toto hield de volledige Bebat inzamelketen onder de loep en ontwikkelde een reeks nieuwe recipiënten en procedures om het inzamelproces veiliger, slimmer én makkelijker te maken. Stalen vaten krijgen in het inzamelpunt een actief Internet of Things (IOT) gestuurd monitoringssysteem dat zowel vulgraad als temperatuur monitort. Ophaalaanvragen worden ook automatisch doorgestuurd naar Bebat.

Buiten het inzamelpunt worden de vaten voorzien van een transportdeksel met een gepatenteerd overdruksysteem en een vlamdovende filter. Hierdoor wordt de inzamelketen zowel op het inzamelpunt zelf als tijdens het transport en de stockage van de ingezamelde batterijen een pak veiliger. Bovendien wordt de ophaling geoptimaliseerd dankzij de IOT-oplossing die de logistieke operaties efficiënter organiseert. Slimmer, veiliger én makkelijker dus!

Project Aerosleep OYO Smart Baby Monitor

Het tweede project dat de jury wist te overtuigen is de OYO Smart Baby Monitor. Deze slimme monitor waakt mee over pasgeborenen en peuters. De monitor volgt onder meer het ademhalingsritme, de temperatuur en lichaamspositie van het kind. In de OYO app worden deze data vervolgens in real time weergegeven.Het vriendelijke design van de OYO leidt de aandacht af van het serieuze en bedreigende karakter van de situaties waarvoor deze monitor bedoeld is. De doelstelling was om de OYO monitor er niet als een bewakingsproduct te laten uitzien, maar in de eerste plaats als een cute babyproduct. Niet alleen de gekozen materialen zijn ‘baby proof’, ook bij het kiezen van de vorm en afmetingen werd rekening gehouden met de veiligheid voor de allerkleinsten.

Met de kleurencombinatie gebroken wit met lichtgrijze en muntkleurige accenten werd een genderneutrale uitstraling beoogd die bovendien past in elk interieur. De muntkleurige accenten zorgen bijkomend voor een vrolijke en speelse toets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.