Atelier Sauveur Aalst Foto: Atelier Sauveur

Partnership Atelier Sauveur met Zoë Wilmaers staat in het teken van vakmanschap

Voor de lancering van haar nieuwe handtassenlabel koos Zoë Wilmaers uit Asse resoluut voor Atelier Sauveur uit Aalst. Samen nemen ze een standpunt in tegen massaproductie.

Atelier Sauveur is een lederverwerkend atelier in Aalst dat producten maakt waarachter een verhaal van trots en passie schuilt, van een hechte ploeg van ambachtslui en creatieven, van een eeuwenoud natuurlijk materiaal dat nog steeds tot de verbeelding spreekt en klasse uitstraalt.

Twee jaar geleden voerde Atelier Sauveur een rebranding door. “We hebben het gedeelte PBM’s verkocht en resoluut gekozen voor het high-end-segment”, vertelt zaakvoerder Els Vandenborre. “In ons lederatelier gaan ambacht en handwerk hand in hand met moderne technieken en duurzaamheid. Daarom verkiezen we samen te werken met lokale ondernemers en dus partnerships af te sluiten met Belgische ondernemingen. Zo heeft Zoë Wilmaers ons gevonden.”

Designer Katleen Zoë Wilmaers werkte ongeveer 20 jaar als esthetisch tandarts. Gepassionneerd door minimalistisch design in meubels, architectuur en objecten, behaalde ze diploma’s als interieurvormgever, goudsmid en marokijnbewerker en besloot haar eigen label Zoë Wilmaers op te richten in 2023.

Madone van Zoë Wilmaers

“Ik vond zelden een handtas of juweel dat kwaliteitsvol, tijdloos en elegant was zonder onnodige versieringen. Ik zocht naar minimalistisch, verfijnde stukken die voorbijgaan aan modeseizoenen en trends. Ik geloof in duurzaamheid, vakmanschap en authenticiteit. Daarom besloot ik ze zelf te maken.”

Omdat zij haar ontwerpen lokaal wilde produceren met de nadruk op kwaliteit, levensduur en volgens ambachtelijke tradities vond zij de perfecte partner in Atelier Sauveur in Aalst. “Vanaf ons eerste gesprek was er die klik met de mensen van het atelier. Omdat onze waarden, stijl en visie naadloos overeen kwamen, hoefde ik niet lang na te denken over een samenwerking. Mijn buikgevoel zat juist: Atelier Sauveur staat voor vakmanschap, passie en trots, met respect voor de mens.”

Zo stak Atelier Sauveur eind 2023 mee de schouders onder de productie van ‘Madone’, het eerste model van het gloednieuwe handtassenlabel van de hand van Zoë Wilmaers. “Het pure van het ontwerp, het strakke van de vormgeving, het bewust werken met duurzame en kwaliteitsvolle materialen, het lokaal ondernemerschap – dat past perfect in onze filosofie.”