Nieuws Oost-Vlaanderen Pascal De Veirman: "Om een team beter te maken moet ook de CEO zich ontwikkelen"

Pascal De Veirman: "Om een team beter te maken moet ook de CEO zich ontwikkelen"

Pascal De Veirman: "Om een team beter te maken moet ook de CEO zich ontwikkelen"

peterderooPeter De Roo (foto) staat in Deinze aan het hoofd van schilder- en decoratiebedrijf  De Roo, twee Colora verfwinkels en een Tende-verkooppunt voor raamdecoratie, behang en tapijt. Hij draagt mensgerichtheid en vriendelijkheid hoog in het vaandel, niet alleen als fundamentele persoonlijke waarden, maar ook als bedrijfswaarden.

Hij volgde vorig jaar het traject “Leiderschap 2015”, dat is opgezet door Intentif uit Parike, een bedrijf dat vijftien jaar geleden is opgezet door Pascal De Veirman en gespecialiseerd is in procesbegeleiding en dat bedrijfsleiders, managers en medewerkers ondersteunt om via een meer mensgerichte aanpak tot betere resultaten te komen, zet in op verbindend leiderschap.

“We zagen Peter in 2015 zaadjes planten, geduldig water geven en mooie vruchten oogsten: hij kreeg alsmaar meer contact met zijn diepere drijfveren en intenties, die hij vervolgens alsmaar bewuster ging uitdragen”, zegt Pascal De Veirman. “Zodoende ontwikkelde hij een bedrijfscultuur van veiligheid, waarbinnen mensen alles kunnen zeggen en stevige banden worden gesmeed. Tegelijk zagen we hem contact maken met kwaliteiten die nog geblokkeerd zaten bij hemzelf en die ook binnen zijn team een stuk stroming ontnamen. Met zijn team zag hij veel groeimogelijkheden.  De voorbije jaren zagen de teamleden hun professionele banden evolueren naar vriendschapsbanden. Met deze evolutie kwam ook de mantel der liefde, die soms kritische observaties en stimulerende opmerkingen in de weg stond. Er ontstond op die manier werd een sfeer van kunstmatige harmonie die voor veel teams een valkuil is. Daarom werd gewerkt op feedback.”

Peter De Roo nam volop deel aan het proces van feedback geven en krijgen. “De concrete interacties gaven een beslissende impuls aan de mooie zaadjes die al een tijdje in bloei waren”, zegt Pascal De Veirman. “Naast de warme mens, nam ook de zaakvoerder zijn plaats in en een nieuwe krachtige combinatie kreeg vorm. Opnieuw mochten we de ontwapenende gevolgen vaststellen in het team. Onze overtuiging werd nog maar eens waarheid: “als een bedrijf of team onvoldoende stroming kent, richt je dan op de leider, wetende dat elke blokkade die hij/zij in zichzelf weet op te lossen, zal leiden tot meer stroming in het team of bedrijf!”


Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.