Nieuws Oost-Vlaanderen Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

Paul Renson en minister Matthias Diependaele bij Pieter Lecluyse in Zulte

Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

ZULTE/GENT – Vandaag werkt quasi iedereen van thuis, maar bedrijven weten niet hoe het daar met de binnenluchtkwaliteit gesteld is. Daarom schenkt Renson op de ‘Dag Van De Medewerker’ elke collega een eigen CO2-meter. Zo kunnen ze thuis de luchtkwaliteit meten en tijdig ingrijpen als die te wensen overlaat. Paul Renson overhandigde de CO2-meter vandaag persoonlijk en in aanwezigheid van minister Matthias Diependaele bij enkele collega’s, waaronder Pieter Lecluyse in Zulte.

“Als werkgever verplicht het ‘KB Arbeidsplaatsen’ ons om de binnenluchtkwaliteit op de werkvloer te monitoren en in te grijpen waar het CO2-gehalte systematisch boven de 900 ppm (parts per million) stijgt”, aldus CEO Paul Renson. “Daar hebben wij als ventilatiespecialist natuurlijk een streepje voor. Maar met ruim 420 collega’s die momenteel verplicht op thuiswerk aangewezen zijn, weten we niet hoe het daar met de binnenluchtkwaliteit gesteld is. Daarom krijgt elke Belgische Renson medewerker naar aanleiding van de ‘Dag Van De Medewerker’ een CO2-meter. Die wijst hen erop hoe het met de kwaliteit van de binnenlucht thuis gesteld is. Want het is in ieders belang om ook daar gezonde binnenlucht te kunnen ademen.”

 

Ook voor wie niet thuis werkt

Voor Paul Renson gaat het verder dan enkel thuiswerk: “Waar onze medewerkers ook aan het werk zijn, we willen dat ze overal de best mogelijke binnenlucht kunnen ademen: of dat nu op kantoor is, in onze productiesites, vergaderzalen, showroom of thuis. Want voor wie niet kan telewerken, is het net zo belangrijk voor het hele gezin om thuis op z’n minst te weten hoe het met de binnenluchtkwaliteit gesteld is. Als ventilatiespecialist nemen we op dat vlak dus onze verantwoordelijkheid. Door dit ook in hun eigen woning te ervaren, zullen veel collega’s volgens mij nog beter de impact van gezonde binnenlucht kunnen inschatten en onze boodschap nog overtuigender mee kunnen uitdragen.”

CO2-meter als extra zintuig voor gezonde binnenlucht

Het is trouwens al langer duidelijk dat ventileren het risico op verspreiding van besmette virusdeeltjes (of aerosolen) binnenshuis tot een minimum helpt te beperken. Maar dat onvoldoende verse lucht in huis kan zorgen voor hoofdpijn, sufheid, concentratieverlies en op termijn zelfs tot luchtweginfecties en astma, maakt dat het thema ook straks in het post-corona tijdperk relevant blijft. Nu velen 8 uur per dag aan hun eigen thuisbureau gekluisterd zijn, is het dus meer dan ooit zaak om werknemers ook daar fit, alert en gezond te houden.

“En hoe kan je dat als werkgever beter dan hen op z’n minst te voorzien van een hulpmiddel dat hen waarschuwt wanneer het de hoogste tijd is om te verluchten of (extra) te ventileren?”, aldus Paul Renson. “CO2 is nu eenmaal niet zichtbaar, hoor-, voel- of ruikbaar … en dus zal wie lang aan één stuk in dezelfde ruimte aan het werk is niet merken wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.