Maura Nachtergaele, Filip Doninck en Jon Lopez Garcia, oprichters van Payflip Maura Nachtergaele, Filip Doninck en Jon Lopez Garcia, oprichters van Payflip

Payflip haalt meer dan een miljoen euro financiering op bij Smartfin, imec.istart, KBC en PMV

Gentse HR startup Payflip haalt meer dan een miljoen euro financiering op bij Smartfin, KBC, imec.istart en PMV. Deze investering zal worden ingezet om het team op korte termijn verder uit te breiden en de Belgische markt te veroveren.

Payflip, met hoofdkantoor in Deinze, stelt werknemers in staat hun loonpakket flexibel en persoonlijk in te vullen. Het bedrijf telt momenteel vijftien medewerkers en bedient meer dan 15.000 werknemers via het platform. Met de digitale integraties met payroll, financiële tools en leveranciers van extralegale voordelen, streeft Payflip ernaar het traditionele cafetariaplan te laten evolueren naar een all-in-one marktplaats voor voordelen voor de werknemer. Een trend die ook in het buitenland aan populariteit wint.

De moderne werkplek

"Flexibiliteit is tegenwoordig de norm binnen HR en het personaliseren van loonpakketten past perfect in het concept van de moderne werkplek," zegt Maura Nachtergaele, CEO en medeoprichtster van Payflip. "Bedrijven die Payflip aanbieden aan hun werknemers geven méér aan hun team, zonder een verhoging van de personeelskosten of HR-administratie".

Filip Van Doninck, COO en medeoprichter van Payflip, vult aan: "Wanneer werknemers meer zeggenschap hebben over hun loonpakket, tonen ze meer betrokkenheid op de werkvloer. Zo simpel is het."

War for talent

"Payflip begrijpt de evoluerende arbeidsmarkt", zegt Jürgen Ingels, oprichter van Smartfin. "Hun innovatieve aanpak van gepersonaliseerde verloning is van essentieel belang in de huidige war for talent. We zijn dan ook erg verheugd om het Payflip-team te steunen in hun missie om het landschap van salarisoplossingen te transformeren en zo tegemoet te komen aan de moderne behoeften van zowel werknemers als werkgevers."